Simpele taartdecoraties voor je kinderen

Simpele taartdecoraties voor je kinderen

Je hoeft geen professional te zijn om taarten mooi te versieren. Simpele decoraties kunnen even mooi zijn en zelfs meer betekenen wanneer jullie de taart samen hebt gemaakt. Probeer deze tips eens uit voor je volgende feest.


Koop eetbare decoratie
Koop het volgende vooraf in een gespecialiseerde winkel:

  • Voedingskleurstof in verschillende leuke kleurtjes
  • Eetbare decoratie zoals glitters of bloemen
  • Snoepjes
  • Leuke kaarsjes

Je kunt wat extra kopen om later te gebruiken, de meeste spullen blijven erg lang goed.

Ga op zoek naar andere originele toppings
Wil je meer keuze, ga dan eens naar de hobbywinkel voor kleine vlaggetjes, speelgoedautootjes of slingers. Je kunt ook de favoriete figuurtjes van je kinderen gebruiken. Zorg er wel voor dat ze groot genoeg zijn zodat ze niet kunnen worden ingeslikt.

Maak een kookoutfit voor je kinderen
Voorzie voor elk kind een schort – of maak er eentje met een propere doek die je rond hun nek en rug knoopt. Ze zullen trots zijn dat ze eruit zien als een echte kok en jij zal minder vuile was hebben.

Speel met kleuren
Kleuren hebben veel invloed op kinderen. Zo kan je ze gebruiken in je taart:

  • Maak een laagjestaart met verschillende gekleurde lagen.
  • Kleur cupcakes in verschillende tinten.
  • Maak een mooi gekleurde glazuur om de decoraties op te zetten.
  • Laat je kinderen de kleuren uitkiezen, ze zullen blij zijn dat ze mogen helpen beslissen.

Laat de jonge kunstenaars zich uitdrukken
Heel belangrijk: laat je kinderen hun deel doen door hen specifieke taakjes toe te wijzen bij het bakken. Leer hen ondertussen ook om gebruikte voorwerpen terug op te bergen en op te ruimen terwijl ze bezig zijn.
Wanneer het tijd is om de taart te versieren, laat je hen elk een stuk decoreren. Maak een buffetje van decoratie en laat ze zelf kiezen.
Cupcakes zijn perfect als er meerdere kinderen zijn, omdat ze elk hun eigen kunstwerkje kunnen maken. Verdeel de cupcakes over de kinderen en laat elke cupcake de basis zijn van een unieke creatie.

Kinderen en opruimen
Net als het decoreren, is het opruimen veel leuker als iedereen meedoet. Terwijl je afwast, kan één kind afdrogen en een ander kind alles wegzetten. Gebruik bijvoorbeeld Dreft extra hygiënisch. Het bestrijdt de bacteriën en lost het vet op, zodat je vaat glanzend schoon is en je keuken kiemvrij, wat belangrijk is als de kleintjes overal aanzitten.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Heerlijke appeltaart

Heerlijke appeltaart

Heerlijke appeltaart

Appeltaart: het is een rasechte klassieker, maar Zin in meer brengt je het recept voor een heerlijke appeltaart voor het hele gezin.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow