Stervormige taart met hazelnoten

Stervormige taart met hazelnoten

Recepten voor taart vind je in overvloed. Maar deze stervormige taart met hazelnoten heeft net iets meer. Het is smullen met je mond én je ogen!


Taart met hazelnoten
voor 5 personen

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding: 40 minuten
Kooktijd: 40 minuten

Taart
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 40 g hazelnootpoeder
  • 40 g amandelpoeder
  • 1/2 zakje gist
  • 100 g boter
  • Zout

Slagroom

  • 85 g suiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 2 eigeel
  • 100 g boter
  • 30 g hazelnootpoeder
  • 30 g amandelpoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op thermostaat 6 (180° C).
  • Taart
    • Laat de boter smelten en opnieuw afkoelen.
    • Scheid het eiwit van het eigeel. Doe het eigeel in een kom, voeg er suiker bij en verwarm de kom au bain marie. Klop het mengsel met een elektrische mixer tot het volume verdubbeld is. Haal de kom uit de bain marie en klop de inhoud tot die volledig afgekoeld is.
    • Strooi er de bloem, de gist en het zout over en meng voorzichtig met een spatel. Giet al roerend de boter erin. Voeg er vervolgens het amandelpoeder en het hazelnootpoeder aan toe.
    • Beboter een stervorm en bestrooi deze met bloem. Giet het deeg voor je taart in de vorm en laat 30 minuten bakken.
  • Slagroom
    • Giet 130 g water in een pot. Voeg er suiker en vanille aan toe, meng het geheel en breng het op het kookpunt. Laat 3 minuten koken, haal het mengsel van het vuur en verwijder het vanillestokje.
    • Scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eigeel in een kom tot het schuimig wordt en voeg er de siroop van suiker en vanille aan toe. Klop het mengsel tot het volledig afgekoeld is. Voeg er de zachte boter, de amandelen en de hazelnoten aan toe en meng. Giet het mengsel in een slagroomspuit.
    • Haal de taart uit de oven, haal ze uit haar vorm en laat ze afkoelen. Snijd het deeg horizontaal in twee en bestrijk het onderste deel met slagroom. Plaats het bovenste deel er terug op en zet de taart op een koele plaats tot ze wordt opgediend.
    • Versier de taart met amandelschilfers.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador