Stressvrij koken met simpele gerechten

Stressvrij koken met simpele gerechten

Met al die kookprogramma's op televisie lijkt het soms alsof er geen simpele gerechten meer zijn. Gelukkig heb je niet altijd een kookboek of een chef nodig om lekkere, simpele gerechten op tafel te zetten. Drie ingrediënten zijn al genoeg!


Een goedgevulde koelkast of portemonnee is geen noodzaak om lekker te kunnen koken. Het heeft ook geen zin om je te laten intimideren door hoogopgeleide chefs of aan de slag te gaan met hippe schuimpjes en exotische ingrediënten die je toch nergens kunt vinden. Jij staat nu eenmaal niet aan het roer van een restaurant, je wil gewoon lekker koken voor mensen die je graag ziet. Gelukkig zijn de meest simpele gerechten vaak nog het lekkerst. Natuurlijk zijn er wel enkele basisregels.

Simpele gerechten? Koken volgens het seizoen

Leef in het seizoen. Groenten en fruit die vers van het land of de boomgaard komen, smaken zo lekker dat ze weinig opsmuk nodig hebben. Dus geen asperges in november en geen spruitjes in juli. Wél witloof in december en aardbeien in juni.Wie op deze manier simpele gerechten klaarmaakt, spaart op den duur trouwens veel geld uit. Iemand moet de vliegtuigrekening betalen voor boontjes uit Kenia ...

Simpele gerechten? Hou het puur

Als je simpele gerechten maakt, kookt je best zo puur mogelijk met goede ingrediënten. Minderwaardige producten vragen een vorm van 'camouflage', zoals een saus of bijgerecht. Een prachtige hoevekip daarentegen, zet je gewoon met wat aardappeltjes en rozemarijn in de oven. Daar heb je geen ingewikkelde sauzen voor nodig!

Simpele gerechten
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Simpele gerechten? De kunst van drie

Simpele gerechten kun je al maken met slechts drie basisingrediënten. Creatief combineren is de kunst. Wat dacht je van bloemkool, spek en aardappels? Met deze oervlaamse ingrediënten maak je bijvoorbeeld de volgende drie simpele gerechten: een soep, een gegratineerde ovenschotel en een roerbakgerecht. Wij geven je alvast het recept mee voor de soep:

Snij het wit van 2 preistronken in ringen. Fruit ze zachtjes in boter en overgiet met 1,5 liter kippenbouillon. Voeg een in roosjes gesneden bloemkool en een geschilde aardappel toe en laat 20 minuten pruttelen. Mix de soep dan glad en garneer met gebakken spekreepjes.

Simpele gerechten

Simpele gerechten voor elke dag

Een slimme thuiskok plant vooruit en houdt zich niet krampachtig vast aan recepturen. Ga één keer per week naar de supermarkt en sla een soort basispakket in, waarmee je verschillende simpele gerechten kunt maken. Op die manier heb je nooit overschotjes. Heb je de wortels voor de wortelpuree op maandag niet helemaal opgewerkt? Gebruik ze dan op woensdag in een wokschotel. Zijn er nog champignons over toen je spaghettisaus maakte op vrijdag? Verwerk ze dan op zondag in een saus bij de biefstuk. Natuurlijk zijn er ook enkele simpele gerechten die bekend staan om hun veelzijdigheid, zoals soep, een omelet, pastasaus en roerbakgerechten. Iedereen heeft zijn eigen versie, die je altijd weer opnieuw kunt aanpassen Je kunt er echt al je overschotjes aan groenten in verwerken. Simpeler kan haast niet!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild