Tijd besparen in de keuken

Tijd besparen in de keuken

Je keuken wordt helemaal je habitat als je rekening houdt met deze tips om efficiënter te koken. Interessant voor die avonden waarop je thuis arriveert en dolgraag zo een gerecht uit de kast zou willen halen. Zonder boodschappen te maoeten doen, zonder tijd te verliezen. Wel, we hebben goed nieuws: dit kan ook voor jou.


Back to basics: een nette keuken

Hou je keuken altijd netjes. Zorg ervoor dat elke avond alles is opgeruimd en terug op z'n plaats staat. Als je niet eerst een halve afwas moet doen, kun je enorm veel tijd besparen.

Maak een lijstje

Plan je boodschappen. Stel in het weekend een lijst op van de gerechten die je de week erna graag zou eten en haal alle ingrediënten in huis. Staat er een stoofpotje of pastasaus op het menu? Maak dan ineens een dubbele portie voor in de diepvries.

Kijk in de diepvries

Het loont trouwens de moeite om in de supermarkt ook eens in de diepvriesafdeling te shoppen. Je bespaart veel tijd met diepvriesgroenten, ingevroren pureeblokjes of reeds gepaneerde vlees- en visfilets.

Timing kun je leren

Je kunt veel tijd besparen in de keuken als je eerst in je hoofd overloopt wat er allemaal moet gebeuren en in welke volgorde. Zet éérst de aardappelen op het vuur (die moeten het langst koken) of het water voor pasta of rijst. Bereid dan de groenten en pas als laatste het vlees of de vis.

Snijden, toevoegen, roeren

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bij pastasaus of soep is het zinloos om éérst alle groenten te snijden en dan pas te beginnen bakken. Je kunt heel wat tijd besparen door systematisch te werk te gaan. Begin met de uien. Fruit deze aan terwijl je de hardere groenten snijdt, zoals wortels. Voeg elke groente die je gesneden hebt meteen toe en roer af en toe. Eindig met zachte groenten, zoals courgettes. Als je alle groenten gesneden hebt, is je saus bijna klaar.

De microgolfoven is je vriend in de keuken

Gebruik je microgolfoven niet enkel om melk op te warmen. Je kunt er enorm veel tijd mee besparen door er bijvoorbeeld ook asperges in te stomen, vis te bereiden of worteltjes klaar te maken. Véél sneller dan op het vuur én met hopen minder afwas. Lees nog een keer de gebruiksaanwijzing, daarin staan de gaartijden vermeld van de meeste voedingswaren.

Selectief kant-en-klaar

Sla een voorraadje kant-en-klare pizza- en taartbodems in. Je pizza of quiche is veel sneller klaar! Zeker als je ook nog wat bokaaltjes tomatensaus en voorgesneden diepvriesgroenten achter de hand houdt.

3 receptjes om tijd te besparen in de keuken

(voor 4 personen)

Maïssoep met kokos

Fruit een zakje voorgesneden prei in boter. Overgiet met 0,75 liter kokend water en voeg 2 kippenbouillonblokjes toe. Voeg een blik maïs en een kartonnetje kokosmelk toe. Laat 15 minuten koken en mix. Serveer met koriander en Spaanse peper.

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes

Meng 500 g gemengd gehakt met een doosje kant-en-klare pesto. Rol er balletjes van en zet ze 15 minuten in de oven (200C°). Kook intussen je pasta en warm een bokaal tomatensaus op. Giet de pasta af. Meng met de saus en de balletjes.

Pizza met artisjok

Rol 2 kant-en-klare rollen pizzadeeg uit. Bestrijk ze met tomatensaus en beleg met opgelegde artisjokken, gedroogde ham, zwarte olijven en mozzarella. Zet 12 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie