Trop is écht te veel

Trop is écht te veel

ZIN IN MEER-experte Evelien kun je niets wijsmaken over hoeveelheden en porties: organiseert zij een feestje, dan weet ze exact hoeveel kilo pasta, aubergines en pijnboompitten zij moet kopen. Haar echtgenoot in spe trekt die kennis echter in twijfel...


Tot jou spreekt een vrouw met twee ringen: een verlovingsring én een trouwring. Het jawoord is gegeven, het feest is gefeest, de herinneringen zijn vereeuwigd, de rommel is opgeruimd. Het was een dag waarop de zon niet één minuut heeft geschenen, maar de warmte van de mensen om ons heen ruim voldoende was. Zoals ik eerder al vertelde, was het mijn plan om zelf te koken. Dat heb ik uiteindelijk ook gedaan, maar niet zonder de hulp van een hele resem goede vrienden en familieleden. Zij sloofden zich vrijwillig voor ons uit. Gelukkig werd er veel gelachen en zullen de verhalen met de jaren hilarischer worden.

Het was niet minder dan een militaire operatie van een volle week om de tachtig genodigden op tijd een warme maaltijd te bezorgen. Het begon al met de inkopen, die ik jammer genoeg niet in mijn eentje deed, maar met Steven aan mijn zijde. Steven komt uit een familie van grote eters. Bij elke beslissing die ik nam, hoorde ik hem stilletjes voor zich uit murmelen dat het nooit genoeg zou zijn voor tachtig mensen. "Evelien, dit word het feest waar mensen jaren later nog over zullen spreken als het huwelijk waar niet genoeg eten was." Ik liet me opjagen en kocht telkens dubbel zo veel als ik gepland had. Steven is van het principe: bij een buffet moet iedereen van alles kunnen eten. Allemaal goed en wel, maar als je niet oplet, kook je voor achthonderd in plaats van tachtig personen.

Een eenvoudige truc om te bepalen of je genoeg hebt, is het gewicht berekenen. Organiseer je een barbecue? Een normale mens eet dan gemiddeld 300 g vlees. Als je al je aankopen samentelt, deel je die gewoon door het aantal gasten en dan weet je of je genoeg hebt. Voor 8 gasten moet je dus echt geen 8 biefstukken, 8 worsten, 8 kippenbouten, 8 lamskoteletten, 8 lamsfilets en 8 varkensribben kopen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Maar dat principe kreeg ik Steven dus niet uitgelegd. Om de lieve vrede te bewaren (en ons prille jawoord niet in het gedrang te brengen), deed ik wat hij vroeg.
De dag zelf kregen onze gasten dan ook een Italiaanse buffet voorgeschoteld met 8 grote schalen lasagne, 8 aubergineschotels, 6 kilo biefstuk, 4 kilo vis, 6 kilo pastasalade, 20 bussels groene asperges, 4 kilo kalkoenrollade, 12 kroppen sla, 1 kilo pijnboompitten en 40 ciabatta's. Dat was alleen het hoofdgerecht, over het aperitief en het dessert heb ik dan nog niet gesproken. We hadden kortom genoeg over voor een volledig weeshuis.

En wat denk je? Hoe wordt er nu, terwijl de mensen hun rits nog steeds niet dicht krijgen, gesproken over ons feest? "Het huwelijk waar het eten maar niet opgeraakte."

Evelien

Koken & eten experte
Evelien

Lees alle blogs van Evelien

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina