Recept voor Vaderdag: het dessert

Recept voor Vaderdag: het dessert

Op zoek naar een dessertrecept voor Vaderdag? Zo maken we een heerlijke cheesecake met aardbeien en pistachenoten.


Dessert voor Vaderdag

Vaderdag is de ideale gelegenheid om samen te smullen van een heerlijk dessert dat we met veel liefde hebben klaargemaakt voor de man van de dag! Naast het recept voor Vaderdaggebak zal deze cheesecake met aardbeien en stukjes pistache hem zeker aangenaam verrassen! Als we de aanwijzingen goed volgen, is ons recept voor Vaderdag helemaal niet zo moeilijk. Zo gaan we te werk voor een geslaagd Vaderdagdessert!

Dessert voor Vaderdag: cheesecake met aardbeien en stukjes pistache

Bereiding van het dessert voor Vaderdag: 20 minuten (vorige dag) + 1 uur afkoelen
Baktijd: 1 uur
Moeilijkheid: 2

Ingrediënten van het Vaderdagdessert voor 4 lekkerbekken

Voor het deeg van ons dessert voor Vaderdag:

  • 200 g droge koekjes (zandkoekjes of speculaas)
  • 50 g gesmolten boter

Voor de garnituur van ons dessertrecept voor Vaderdag:

  • 4 eieren
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g verse kaas (Philadelphia of St Moret)
  • 200 g witte kaas
  • 150 g slagroom
  • 100 g aardbeien
Dash Poeder Stralend Wit
Dash Poeder
(125)

Stralend Wit in 1 wasbeurt

Ontdek nu!

Voor de versiering van ons Vaderdagrecept:

  • 250 g aardbeien
  • 20 g pistachenoten

Dessert voor Vaderdag

  • De dag voor we ons dessert maken bekleden we een springvorm met bakpapier. We verkruimelen de koekjes en mengen de gesmolten boter erdoor. We verdelen het deeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm en drukken het ook omhoog langs de zijkanten. We zetten het deeg van ons dessert voor Vaderdag gedurende 1 uur in de koelkast.
  • We verwarmen de oven voor op 180 °C (thermostaat 6) om ons recept voor Vaderdagdessert te bakken. We wassen de aardbeien, verwijderen de kroontjes en pureren ze. In een slakom kloppen we de eieren met de suiker. We voegen er de verse kaas, witte kaas, slagroom en aardbeienpuree aan toe. We mengen alles tot er een gladde, roomachtige massa ontstaat voor ons Vaderdagdessert.
  • We gieten het mengsel van ons dessert voor Vaderdag in de springvorm, strijken de bovenkant glad en laten dit 1 uur bakken. Dan zetten we de oven uit en laten de cheesecake daarin 1 uur afkoelen, met de deur open. De taart zetten we een nacht in de koelkast.
  • De volgende dag wassen we de aardbeien, verwijderen we de kroontjes en snijden we ze in dunne plakjes. We halen de taart uit de vorm en leggen die op een serveerbord. We verdelen de aardbeien netjes over ons dessert voor Vaderdag, strooien de stukjes pistache erover, en serveren de taart goed koud.

En welk recept voor Vaderdagdessert gaan jullie dit jaar klaarmaken?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador