Veggie voor beginners

Veggie voor beginners

Donderdag veggie-dag? Geen idee hoe je lekkere vegetarische gerechtjes op tafel kunt zetten? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Dankzij deze beginnerstips leer je heerlijke maaltijden boordenvol groenten op tafel toveren.


Vlees noch vis

Koken zonder vlees of vis is helemaal niet moeilijk. Er zijn zoveel verschillende soorten groenten waarmee je eindeloos kunt blijven combineren. Bovendien zijn er flink wat vlees- en visvervangers.

Voor dier en milieu

Vegetarisch eten is niet alleen gezond maar ook erg lekker. Bovendien is het ook goed voor de dieren én het milieu. Je hoeft helemaal geen vegetariër te worden om af en toe vegetarisch te eten. Wil je vlees en vis toch helemaal bannen? Eet dan af en toe wat noten, pitten of zaden, peulvruchten, kazen, granen of sojaproducten. Extra vitamines of mineralen zijn dan helemaal overbodig.

Voedingsstoffen

Groenten zijn de belangrijkste voedingsbron in een vegetarische maaltijd. Door gezond en gevarieerd te eten krijg je alle voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Toch moet je opletten dat je geen tekort aan vitamine B12, ijzer en proteïnen krijgt. Verbruik dus zeker voldoende zuivel, volkoren graanproducten, peulvruchten, noten en eieren.

Experimenteer

Dreft Platinum Vaatwastabletten
Dreft All in One Original
(33)

Reinigt aangekoekt vet in 1 keer

Ontdek nu!

Beginnende vegetariërs hoeven echt niet te vrezen over een gemis. Er bestaan zoveel lekkere alternatieven. Koop een goed vegetarisch kookboek om jezelf op weg te helpen in de vegetarische keuken. Experimenteer met groenten, pasta's, risotto's, wraps en verse kruiden en je zult vlees of vis echt niet missen. Wat dacht je van een vegetarische preitaart, een heerlijke avocado-quinoa-salade of een auberginekaviaar.

Je kunt ze stomen, koken, stoven, grillen,… De mogelijkheden om groenten te bereiden zijn erg uitgebreid. Van puree of salade tot soep of ovenschotel. Probeer zeker ook de minder bekende groenten eens: winterpostelein, zoete aardappel, koolrabi, rammenas en zeekraal. Mocht je in je enthousiasme een heleboel keukenspullen hebben gebruikt, dan heb je gelukkig een goed afwasproduct om alles snel en doeltreffend af te wassen.

3 eenvoudige vegetarische recepten

Kruidenomelet met tofu
Kluts twee eitjes en voeg wat melk, peper, zout en verse tuinkruiden toe. Bak de omelet in een pan. Bak de tofublokjes in wat olijfolie. Maak een wrap van de omelet en vul met tofu.

Gevulde tomaat
Meng een potje ricotta met twee eetlepels pesto. Kruid af met peper en knoflook(poeder). Vul een uitgeholde tomaat met de pestokaas en zet 15 tot 20 minuten in een oven van 170°C.

Veggie kidsburger
Bak een vegetarische hamburger en wat versnipperde ui in de pan. Stop de burger tussen een rond broodje en voeg wat ketchup en een sneetje smeltkaas toe. Serveer met appelmoes en frietjes.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Alinne

Alinne

gemeld

2 dagen per week versie is onze leuze

  • melden
tijan

tijan

gemeld

Wij proberen zo vaak mogelijk veggi te eten.. en regelmatig biologische groentjes te gebruiken.

  • melden
zuiderzon

zuiderzon

gemeld

Ik ben net begonnen met 40 dagen zonder vis of vlees. Een leuke actie. Veggie-koken is natuurlijk meer dan vlees vervangen. Maar in teveel recepten zitten kaas of eieren en dat is ook niet zo gezond. Terwijl je anderzijds moet opletten dat je evenwichtige eiwitcombinatie hebt.

  • melden
Krizz

Krizz

gemeld

we all love veggie

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador