Veilig invriezen en ontdooien

Veilig invriezen en ontdooien

De ene diepvries is een doolhof van restjes, de andere staat vol met nette, gelabelde stapeltjes. Het belangrijkste is dat je voedingsmiddelen veilig invriest en weer ontdooit. We vroegen raad aan Zin in meer-experte Evelien.


Een gezonde diepvries

 • staat op –18°C.
 • kent twee seizoenen: om de zes maanden wordt de inhoud volledig vernieuwd.
 • bevat enkel goed verpakt voedsel in plasticfolie of aluminiumfolie.
 • bevat geen voedsel dat al een keer werd ontdooid.
 • bevat geen voedsel dat voor het invriezen op het randje van niet-meer-goed balanceerde.

Eerst ontdooien en dan opnieuw invriezen: mag dat?

Dat mag niet! Voedsel bederft traag maar zeker. Bevriezen stopt dit proces, maar bij kamertemperatuur groeien de bacteriën aan. Heb je iets ontdooid, maakt het dan meteen klaar (koken of bakken) om alle bacteriën te doden. Als je het opnieuw invriest en nog eens ontdooit, loop je veel meer kans op een voedselvergiftiging. Let daarbij vooral op met vlees en vis.

Hoe kan ik veilig én lekker ontdooien

 • Groenten en fruit moet je niet eerst ontdooien. Je kan ze recht uit de diepvries in de saus of de soep doen.
 • Vlees en vis zet je best ’s ochtends al in de koelkast. De textuur blijft het beste bewaard als je traag te werk gaat. Geen tijd? Dompel het goed verpakte stuk vlees of vis onder in koud water. Gebruik geen warm water, want dan bevorder je de groei van bacteriën.
 • De microgolfoven is de slechtste methode. Het gaat snel, maar je verandert de textuur van je voedsel. Vlees, vis en kip beginnen soms zelfs al een beetje te koken en drogen daardoor snel uit. Gebruik de microgolf enkel voor voedsel dat al bereid is (kant-en-klare maaltijden, soepen, sauzen).

Evelien

Handig hulpmiddel

Giet soep, bouillon of saus in vierkante doosjes van hetzelfde formaat. De doosjes van Tupperware® zijn dankzij hun prima kwaliteit uitstekend om voedsel in te bewaren. Ze zijn bovendien superhandig, omdat je ze ook nog eens makkelijk kan stapelen. Zo win je massa’s ruimte in je diepvries!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

celine2507

celine2507

gemeld

Ik kijk altijd uit naar Tupperware demo's en nieuwe producten! Tupperware heeft heel goed en gemakkelijk grief. Ik hou ervan om te kopen met Tupperware spullen!

 • melden

Trots om een Tupperware manager te zijn!!

 • melden
assia

assia

gemeld

Ik vind het zeer proper om met tupperware doosjes te werken. Veel beter dan in zakjes.

 • melden
xseena

xseena

gemeld

zal eens zien of de doosjes nog te verkrijgen zijn , ik vind dozen van tuperwaere heel goed

 • melden
assia

assia

gemeld

Ik neem meestal vacumzakken dan is alles mooi plat je schrijft er op wat er inzit en de datum en zo heb je veel plaats gespaard in je vriezer en alles is veel sneller ontdooit daar het dunner is dan zo 'n groot blok

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

5 x 'n waanzinnig yes!-effect

5 x 'n waanzinnig yes!-effect

5 x 'n waanzinnig yes!-effect

Niets mis met degelijke, Vlaamse kost. De uitdaging bestaat erin de meest banale gerechten te pimpen tot een topschotel. Euh ja, maar hoe dan? Héél eenvoudig, beweert Zin in meer-experte Evelien.