Veilig invriezen en ontdooien

Veilig invriezen en ontdooien

De ene diepvries is een doolhof van restjes, de andere staat vol met nette, gelabelde stapeltjes. Het belangrijkste is dat je voedingsmiddelen veilig invriest en weer ontdooit. We vroegen raad aan Zin in meer-experte Evelien.


Een gezonde diepvries

 • staat op –18°C.
 • kent twee seizoenen: om de zes maanden wordt de inhoud volledig vernieuwd.
 • bevat enkel goed verpakt voedsel in plasticfolie of aluminiumfolie.
 • bevat geen voedsel dat al een keer werd ontdooid.
 • bevat geen voedsel dat voor het invriezen op het randje van niet-meer-goed balanceerde.

Eerst ontdooien en dan opnieuw invriezen: mag dat?

Dat mag niet! Voedsel bederft traag maar zeker. Bevriezen stopt dit proces, maar bij kamertemperatuur groeien de bacteriën aan. Heb je iets ontdooid, maakt het dan meteen klaar (koken of bakken) om alle bacteriën te doden. Als je het opnieuw invriest en nog eens ontdooit, loop je veel meer kans op een voedselvergiftiging. Let daarbij vooral op met vlees en vis.

Hoe kan ik veilig én lekker ontdooien

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
 • Groenten en fruit moet je niet eerst ontdooien. Je kan ze recht uit de diepvries in de saus of de soep doen.
 • Vlees en vis zet je best ’s ochtends al in de koelkast. De textuur blijft het beste bewaard als je traag te werk gaat. Geen tijd? Dompel het goed verpakte stuk vlees of vis onder in koud water. Gebruik geen warm water, want dan bevorder je de groei van bacteriën.
 • De microgolfoven is de slechtste methode. Het gaat snel, maar je verandert de textuur van je voedsel. Vlees, vis en kip beginnen soms zelfs al een beetje te koken en drogen daardoor snel uit. Gebruik de microgolf enkel voor voedsel dat al bereid is (kant-en-klare maaltijden, soepen, sauzen).

Evelien

Handig hulpmiddel

Giet soep, bouillon of saus in vierkante doosjes van hetzelfde formaat. De doosjes van Tupperware® zijn dankzij hun prima kwaliteit uitstekend om voedsel in te bewaren. Ze zijn bovendien superhandig, omdat je ze ook nog eens makkelijk kan stapelen. Zo win je massa’s ruimte in je diepvries!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

MaDev

MaDev

gemeld

Mijn frigo dozen van tupperware staan altijd in de frigo . Je kan de groenten ongeveer 3weken goed bewaren dat is zeer handig

 • melden
Olifanteke

Olifanteke

gemeld

Mijn Tupperware dozen komen dagelijks uit de kast, zowel om mijn "bokes" mee te nemen naar het werk (ieder heeft zijn eigen kleur) als om restjes te bewaren

 • melden
celine2507

celine2507

gemeld

Ik kijk altijd uit naar Tupperware demo's en nieuwe producten! Tupperware heeft heel goed en gemakkelijk grief. Ik hou ervan om te kopen met Tupperware spullen!

 • melden

Trots om een Tupperware manager te zijn!!

 • melden
assia

assia

gemeld

Ik vind het zeer proper om met tupperware doosjes te werken. Veel beter dan in zakjes.

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador