Wentelteefjes met karamel

Wentelteefjes met karamel

Wentelteefjes met karamel (40’*)

*incl. inweektijd

Nodig voor 4 personen:
  • 8 sneden oud brood van de vorige dag
  • 5 dl melk
  • 5 dl room
  • 200 g suiker
  • schil van 1 citroen
  • 1 kaneelpijpje
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • boter of margarine
    Voor de karamelsaus:
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
Bereiding:
    Breng de melk en de slagroom aan de kook en voeg de suiker, de kaneel, citroenschil en het vanillestokje toe. Laat even opkoken en zet dan van het vuur. Haal het vanillestokje uit de melk, snij het in de lengte doormidden en schraap de binnenkant leeg in de melk. Laat afkoelen en zeef dan. Week de sneden brood in het mengsel van de vanillemelk tot ze helemaal doordrenkt zijn. Draai geregeld even om. Klop de eieren los en haal ook hier het brood door. Bak de sneden mooi goudbruin in boter of margarine en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Meng het amandelpoeder, de boter en de suiker in een steelpannetje en laat smelten op een zacht vuurtje. Verdeel dit mengsel over de borden. Leg hier de wentelteefjes op.
Spaartip
    Als je dit recept maakt zonder de room en met halfvolle melk, kunnen ook mensen die op hun lijn en op hun portemonnee letten, meesmullen. Kaneelpoeder is een perfect alternatief voor het kaneelstokje.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Eliane

Eliane

gemeld

Hmmm, lekker

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer