Wentelteefjes met karamel
Wentelteefjes met karamel (40’*)
*incl. inweektijd Nodig voor 4 personen:- 8 sneden oud brood van de vorige dag
- 5 dl melk
- 5 dl room
- 200 g suiker
- schil van 1 citroen
- 1 kaneelpijpje
- 1 vanillestokje
- 3 eieren
- boter of margarine
Voor de karamelsaus: - 50 g amandelpoeder
- 50 g boter
- 50 g suiker
-
Breng de melk en de slagroom aan de kook en voeg de suiker, de kaneel, citroenschil en het vanillestokje toe. Laat even opkoken en zet dan van het vuur. Haal het vanillestokje uit de melk, snij het in de lengte doormidden en schraap de binnenkant leeg in de melk. Laat afkoelen en zeef dan. Week de sneden brood in het mengsel van de vanillemelk tot ze helemaal doordrenkt zijn. Draai geregeld even om. Klop de eieren los en haal ook hier het brood door. Bak de sneden mooi goudbruin in boter of margarine en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Meng het amandelpoeder, de boter en de suiker in een steelpannetje en laat smelten op een zacht vuurtje. Verdeel dit mengsel over de borden. Leg hier de wentelteefjes op.
-
Als je dit recept maakt zonder de room en met halfvolle melk, kunnen ook mensen die op hun lijn en op hun portemonnee letten, meesmullen. Kaneelpoeder is een perfect alternatief voor het kaneelstokje.
Eliane