Zelf originele bruschetta maken

Zelf originele bruschetta maken

Zin in een zonovergoten hapje voor bij het aperitief? Ontdek dan snel deze bruschetta met aubergine en tzatziki: onweerstaanbaar!


Dit recept komt recht van de Middellandse Zeekust om zon te brengen in je lunches en aperitieven! Met een paar eenvoudige ingrediënten kun je dit recept voor originele, zelfgemaakte bruschetta maken. Tast snel toe, want ze riskeren niet lang op de schaal te blijven liggen…

Recept huisgemaakte bruschetta: welke ingrediënten?

Breng alle ingrediënten bij elkaar, en vooral ook je beste vrienden! Dit recept zal wonderwel in je menu met Middellandse Zeegerechten passen.

  • 3 kleine aubergines, in schijven gesneden
  • olijfolie
  • sesamgranen
  • 2 broden (of 2 stokbroden), in schijven gesneden
  • Radijzen in schijfjes gesneden, tagliatelle van komkommer (die heb je in een seconde gemaakt met een dunschiller en een komkommer) en enkele blaadjes rucula ter versiering

Vergeet de tzatziki niet! Die is lekker romig en fris als je hem kort van tevoren klaarmaakt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • een halve komkommer, ontpit
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 grote teen knoflook
  • een dik bosje verse koriander, fijngehakt

Stap voor stap voor een originele, huisgemaakte bruschetta

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Begin met de bereiding van de tzatziki: bestrooi de komkommer met zout. Laat 30 minuten staan, tot de komkommer uitgelekt is. Goed spoelen en laten uitlekken voor je hem in de mixer met de andere ingrediënten vermengt.
  • Bestrooi de aubergineschijven met fijn zout en laat ze 30 minuten staan. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier en spreid ze uit op een brede schaal of braadslee.
  • Giet een dunne straal olijfolie over de schijven aubergine en bestrooi ze met sesamzaadjes. Laat ze 15 minuten in de oven grillen, haal even uit de oven om de schijven om te draaien en zet ze weer terug in de oven. De aubergines moeten zacht en lichtbruin zijn wanneer je ze uit de oven haalt.
  • Toast het brood, leg op elk sneetje brood een schijf aubergine en een lepeltje tzatziki. Maak elke zelfgemaakte minibruschetta af met radijs, tagliatelle van komkommer en enkele blaadjes rucola. Werk af met sesamzaadjes. Geen paniek als het aanrecht ineens vol afwas staat: die heb je in een mum van tijd weggewerkt.

Dit zonnige Middellandse Zeehapje kun je uitstekend aanvullen met een heerlijk frisse gazpacho!

En jij, wat zijn jouw receptjes voor makkelijk en snel klaar te maken aperitiefhapjes?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer