Zo bak je de perfecte biefstuk met frietjes

Zo bak je de perfecte biefstuk met frietjes

Voor velen van ons is het bakken van biefstuk – de heilige graal van het koken – een beetje intimiderend. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Zin in meer geeft je tips zodat ook jij de perfecte steak kan bakken.


Maak indruk in zeven eenvoudige stappen en vergeet niet om er een lekkere frietjes met mayonaise bij te serveren.

Dit is je stappenplan voor de perfecte steak:

  • Haal het vlees 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Breng met een kwastje wat olie aan op beide kanten om te verkomen dat de steak aan de pan plakt.
  • Na de olie strooi je wat gemalen zeezout over de biefstuk om de smaak naar voren te brengen en de steak sappig te houden, en vervolgens wat zwarte peper voor extra ‘crunch’ en smaak.
  • Laat de (grill)pan goed heet worden voordat je het vlees erin legt.
  • Bak het vlees eerst 4 minuten op de ene kant zonder het vlees te bewegen; gebruik dan een tang om het vlees om te draaien en laat – weer zonder verder te bewegen – de andere kant even lang bakken.
  • Duw lichtjes op de biefstuk met de achterkant van je tang om te testen of het vlees gaar is – een medium gebakken steak voelt enigszins zacht aan.
  • Laat de steak na het bakken een paar minuten rusten op een voorverwarmd bord om de sappen in het vlees de tijd geven om zich te verdelen.

De perfecte steak hangt natuurlijk helemaal af van jouw voorkeur en smaak. Dus hieronder vind je de aanbevolen bereidingstijden. Vergeet niet dat de grootte en dikte van het vlees, en het aantal steaks dat je tegelijk bakt allemaal invloed hebben op de bereidingstijd.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Per kant
Bleu (rauw van binnen - rare): 3 minuten
Saignant (half rauw van binnen – rare) : 4 minuten
A point (half doorbakken – medium): 5 minuten
Bien cuit (doorbakken – well done): 6 minuten

Serveer met een frisse groene salade en knapperige frietjes

Voor 4 heb je ongeveer 1 kg aardappelen nodig, wat zout en een frituurpan natuurlijk.

  • Schil de aardappelen. Snij ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik en snij deze plakjes dan in frietjes. Spoel ze onder koud water en dep ze droog met een schone keukenhanddoek.
  • Verhit de frituurpan tot 160 °C en laat de frietjes hier enkele minuten in bakken. Schud met het frietmandje zodat ze niet aan elkaar kleven. Laat de frietjes uitlekken op wat huishoudpapier. Bak alle frietjes een eerste keer op 160 °C.
  • Verwarm dan de frituurpan tot 180 °C en bak de frietjes een tweede keer tot ze knapperig en goudgeel zijn.
  • Laat ze uitlekken en strooi er wat zout over. Heerlijk met mayonaise en een stukje biefstuk.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

kiekeboe1

kiekeboe1

gemeld

krijg er al zin in, zal zeker proberen eerstdaags

  • melden
madelief

madelief

gemeld

dat smaakt altijd naar meer!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador