Zo maak je authentieke kip parmigiana
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
1. 4 kipfilets
2. een sneetje oud brood of wat broodkruim
3. 80 g geraspte Parmezaan
4. Verse tijm, basilicum en oregano
5. 250 g kerstomaatjes
6. 1 blikje tomatenpuree of passata
7. 1 bol mozzarella van 250 g
8. 1 ei
9. 100 g bloem
10. olijfolie
11. zout en peper
VOORBEREIDING
1. Maak broodkruim van een sneetje oud brood of koop het kant-en-klaar in de winkel. Voeg hier de Parmezaan en wat tijm aan toe en breng op smaak met zout en peper.
2. Klop het ei in een grote kom. Neem de kipfilets, rol ze eerst in de bloem, dan door het ei en vervolgens door het broodkruim.
3. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de kipfilets goudbruin. Verwarm de oven voor op 200˚C.
4. Vet de bakplaat of ovenschaal in met wat olie (of gebruik vier kleine ovenschaaltjes, eentje per kipfilet). Spreid een laagje passata over de bodem en bedek met halve kerstomaatjes. Plaats de kipfilets op de tomaatjes, scheur wat blaadjes van de verse kruiden af en strooi over de kip. Tot slot leg je een laagje mozzarella op de kip en nog wat verse kruiden. Bak het geheel in de oven gedurende 30 tot 35 minuten.
5. Deze Italiaanse klassieker dien je op met gebakken aardappeltjes met rozemarijn, pasta en een groen slaatje. Grazie nonna!