Zo maak je authentieke kip parmigiana


Thuis
4/10/2018
Als je houdt van de Italiaanse keuken dan ben je zeker op dol op een authentieke parmigiana. Wedden dat de kinderen het ook lekker vinden. Een perfect gerecht voor het weekend als iedereen rond de tafel zit.

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
1. 4 kipfilets
2. een sneetje oud brood of wat broodkruim 
3. 80 g geraspte Parmezaan
4. Verse tijm, basilicum en oregano
5. 250 g kerstomaatjes
6. 1 blikje tomatenpuree of passata
7. 1 bol mozzarella van 250 g
8. 1 ei
9. 100 g bloem
10. olijfolie
11. zout en peper

VOORBEREIDING
1. Maak broodkruim van een sneetje oud brood of koop het kant-en-klaar in de winkel. Voeg hier de Parmezaan en wat tijm aan toe en breng op smaak met zout en peper.
Brood, geraspte parmezaan, paneermeel met tijm, zout en peper.

2. Klop het ei in een grote kom. Neem de kipfilets, rol ze eerst in de bloem, dan door het ei en vervolgens door het broodkruim. 
Kipfilet in bloem, geklopte eidooiers en paneermeel met tijm.

3. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de kipfilets goudbruin. Verwarm de oven voor op 200˚C.
Een gepaneerde filetborst, gekookt in een geoliede pan.

4. Vet de bakplaat of ovenschaal in met wat olie (of gebruik vier kleine ovenschaaltjes, eentje per kipfilet). Spreid een laagje passata over de bodem en bedek met halve kerstomaatjes. Plaats de kipfilets op de tomaatjes, scheur wat blaadjes van de verse kruiden af en strooi over de kip. Tot slot leg je een laagje mozzarella op de kip en nog wat verse kruiden. Bak het geheel in de oven gedurende 30 tot 35 minuten. 
5. Deze Italiaanse klassieker dien je op met gebakken aardappeltjes met rozemarijn, pasta en een groen slaatje. Grazie nonna! 
Cherrytomaten, sommige gehalveerd, met rozemarijnblaadjes, plakjes mozarella, en gepaneerde kipfilet op een bedje van tomatensaus.