Zo maak je een lasagne met spinazie en tomaat

Zo maak je een lasagne met spinazie en tomaat

Zo maak je een overheerlijke vegetarische lasagne met spinazie en tomaat. Vers, eenvoudig en oh zo lekker. Soulfood voor het hele gezin!


De volgende keer dat je een goedkope maaltijd zoekt die voor Michelin-gerecht door kan gaan, probeer dan deze vegetarische lasagne. Eenvoudig te maken, budgetvriendelijk en het ultieme feel-good gerecht. 

INGREDIENTEN (voor 4 personen)
1. Voor de tomatensaus
2 ajuinen
2 teentjes look
1 rode chilipeper (medium heet)
100ml rode wijn
400g gepelde tomaten in blik
500g tomatenpulp (gepureerde verse, gepelde tomaten)
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
Scheutje olijfolie

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

2. Voor de lasagne
400g verse spinazie
18 lasagnevellen
400g ricotta
150g Parmezaanse kaas
1 Mozzarella (of 280g Mozzarella balletjes)
Een snufje Provençaalse kruiden
Grof zeezout
Peper
Een handjvol kerstomaatjes gehalveerd
Een diepe, rechthoekige ovenschaal

VOORBEREIDING
1. Begin met de tomatensaus. Pel en versnipper de ajuinen. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op een laag vuur. Voeg de ajuintjes toe en bak tot ze glazig zijn. Pel de teentjes look en pers ze kapot met de platte kant van je mes. Voeg aan de pan toe. 
2. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden, en snijd hier heel, heel fijne reepjes van. Verwijder de zaadjes als je niet van pikant houdt (of houd ze erin als je van pittige lasagne houdt). Maar doe altijd handschoenen aan - of was je handen goed - als je met chili’s bezig bent.  Voeg aan de pan toe. 
3. Na vijf minuten voeg je de tijm en laurierblaadjes toe. Voeg de rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Na enkele minuten voeg je de tomatenpuree en stukjes toe. Laat 20 minuten inkoken en verwijder de laurier. Spoel de spinazie af.
4. Als het geen jonge bladspinazie is, verwijder je de steeltjes en de harde kernen van de bladeren. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de Parmezaanse kaas en meng in een kom samen met de ricotta tot het een romige massa wordt. Royaal kruiden met zwarte peper. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en houd apart.
5. Nu is het tijd om de lasagnelaagjes te maken. Begin met een laagje tomatensaus op de bodem van je schaal, gevolgd door een laagje lasagnevellen. Laat ze niet overlappen, maar zorg dat de hele bodem bedekt is. Leg nu een laagje ricotta/Parmezaanse kaasmix over het geheel en dan weer een laagje tomatensaus en de spinazie.
7. Kruid met de Provencaalse kruiden, een snuifje grof zeezout en wat peper. Blijf laagjes toevoegen: pastavellen, ricottamix, tomatensaus, spinazie en kruiden.
8. De laatste laag is de tomatensaus. Bak in de oven en verwijder na 20 minuten voor de laatste stap: bedek de hele schaal met de stukjes mozzarella en de halve kerstomaatjes.
9. Laat nog 30 à 40 minuten in de oven staan - de dikte van je lasagnevellen bepaalt de kooktijd. Eenmaal de pasta zacht is, is je gerecht klaar.
10. Dien de lasagne op met gescheurde verse spinazieblaadjes voor een frisse presentatie, én natuurlijk de nodige vitamientjes.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador