Zomer = picknickseizoen

Zomer = picknickseizoen

Een zonnige dag, fijn gezelschap en een boel lekkers: meer heb je niet nodig om een fantastische picknicknamiddag in elkaar te boksen!


Ice tea met venkel

Ingrediënten voor 4 personen:
• 1 venkel, fijngesneden
• 2 theezakjes, bijvoorbeeld Lapsang Souchong of zwarte Chinese rookthee
• 4 tl honing
• 1 citroen, in fijne schijfjes

1. Breng ½ l water aan de kook. Doe de venkel en de thee in het kokende water en laat 5 minuten trekken.
2. Haal de theezakjes eruit, meng er de honing door en laat afkoelen.
3. Serveer ijskoud met citroenschijfjes en eventueel ijsblokjes.

Groen slaatje


Ingrediënten voor 4 personen:
• 1 krop sla, grof gehakt
• 4 lente-uitjes, in ringetjes
• ½ komkommer, in halve schijfjes
• 1 avocado, in blokjes
• 1 doosje tuinkers
• ½ bosje basilicumblaadjes, grof gehakt



Voor de mosterdvinaigrette:
• 6 el olijfolie
• 2 el rodewijnazijn
• 1 tl mosterd
• peper en zout

1. Meng in een slakom de ingrediënten voor het slaatje.
2. Maak de vinaigrette door de ingrediënten in een kommetje los te kloppen.
3. Giet over het slaatje.

Pink limo


Ingrediënten voor 4 personen:
• 125 g frambozen
• 4 abrikozen
• 1/2 citroen
• 2 el rietsuiker
• 500 ml bruiswater

1. Ontpit de abrikozen en snij ze in stukjes.
2. Mix de frambozen, abrikozen, citroensap en suiker in een sapcentrifuge of blender.
3. Voeg koud bruiswater toe.

Pavlova

Ingrediënten voor 4 personen:
• 400 g Griekse yoghurt
• 2 zakjes vanillesuiker
• 12 aardbeien, in kleine stukjes
• een paar blaadjes munt, fijngesnipperd
• 12 mini-meringues, verkruimeld

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

1. Meng in een kom de yoghurt met de suiker en zet opzij.
2. Meng in een andere kom de aardbeien, de munt en de verkruimelde meringues. Zet opzij.
3. Serveer alles in aparte potjes en laat de gasten zelf mengen.

Tikje anders: doe een laagje yoghurt in een glaasje en leg daarbovenop wat fruit en meringue. Daarop komt weer een beetje yoghurt, en zo bouw je verder in laagjes op.

Eenpansovenschotel


Ingrediënten voor 4 personen:
• olijfolie
• 8 kippenboutjes
• 1 ciabatta, in stukken
• 24 kerstomaten
• 4 teentjes knoflook
• 1 bosje basilicum
• 20 zwarte olijven
• peper en zout
• 8 sneetjes pancetta

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem 4 gamellen en doe er een scheutje olijfolie in.
2. Leg 2 kippenboutjes en een knoflookteentje in iedere gamel. Kruid met peper en zout en laat 20 minuten roosteren in de oven.
3. Draai de kip om en verdeel de ciabatta, de kerstomaten, het basilicum en de olijven over de 4 gamellen. Laat 15 minuten roosteren in de oven.
4. Leg op elk kippenboutje een sneetje pancetta en zet nog een 5-tal minuten in de oven, tot de kip gaar is. Serveer warm of koud.

Bessencakes


Ingrediënten voor 4 personen:
• 125 g zelfrijzende bloem
• 65 g suiker
• snuifje zout
• 1 ei
• 1 dl melk
• 65 g boter
• 150 g bosvruchten

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem in een kom, voeg de suiker, het zout, het ei, de melk en boter erbij.
2. Klop met een mixer 4 minuten tot een bleek en glad deeg. Schep de bosvruchten door het beslag.
3. Vul 4 cupcakevormpjes voor driekwart. Bak 30 à 35 minuten in de oven, tot ze gaar zijn (test met een prikker). Laat afkoelen op een rooster.

Tea sandwich met zalm en komkommer

Ingrediënten voor 4 personen
• 4 sneetjes toastbrood, zonder korst
• 2 sneetjes gerookte zalm
• boter
• ½ bosje bieslook (± 10 g), fijngesnipperd
• ¼ komkommer, in fijne schijfjes

1. Beleg een sneetje brood met zalm.
2. Leg er schijfjes komkommer op.
3. Leg daarbovenop een tweede sneetje brood.
4. Snij de sandwich in driehoekjes.
5. Besmeer de zijkanten met wat boter en haal door de fijngesnipperde bieslook.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer