
2 eieren
10 eetlepels suiker
250 ml room met een hoog vetgehalte (40% of meer)
1 pak "Biscuits Roses de Reims" of lange vingers, bij voorkeur in het roze
12 g gelatineblaadjes
100 ml appelsiensap
3 halve perziken (in blik, op vruchtensap)
200 g rode vruchten (frambozen, bosbessen, braambessen, enz.)
Een springvorm
Een popje (speciale popjes voor taarten zijn ook verkrijgbaar bij de speciaalzaak)
Een paars of roze lint

Scheid de eieren en klop het eiwit op met drie eetlepels suiker tot het stijf wordt. Klop de eierdooiers tot schuim met vier eetlepels suiker en een scheutje perziksap.

Week de gelatineblaadjes één voor één in koud water tot ze zacht en glibberig worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Verwarm ondertussen het appelsiensap in de microgolfoven of in een pan. Knijp het water uit de gelatineblaadjes (met je handen) en voeg de gelatine toe aan het warme appelsiensap tot de gelatine oplost. Voeg dit mengsel daarna toe aan de eierdooiers.


Klop de room op met de overige 3 eetlepels suiker tot het stijf wordt. Meng zachtjes de room, de eierdooiers en de eiwitten tot een mooie, luchtige massa. Snij drie halve perziken in kleine stukjes. Voeg ze bij de massa en roer voorzichtig.

Plaats de lange vingers aan de binnenkant van de springvorm. Schep de vulling erin en laat minimum vier uur rusten in de koelkast, bij voorkeur de hele nacht.

Haal de taart uit de koelkast en schud zachtjes om ze van de vorm los te maken. Zet de taart op een taartschotel en verwijder de springvorm zodat je de taart kan afwerken. Bekijk de taart als de jurk van het popje. Steek het lichaam van het popje in het midden van de taart en werk de jurk af met de rode vruchten. Bind een lint rond de taart voor een extra feestelijk effect, maar vermijd kaarsen, want die kunnen het popje in brand steken.
Je kleine prinsesje zal helemaal weg zijn van deze 3D-taart!
Je staat op het punt je reactie te verwijderen.