Maak een spaghetti bolognaise volgens het originele recept uit Italië


Thuis
2/07/2019
Is spaghetti bolognese het favoriete gerecht van je gezin? Zin in meer deelt het echte recept. Buon appetito!

Moeilijkheid: 2/4
Kosten: 2/3
Bereidingstijd: 20 minuten
Op het vuur: 120 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1,5 dl melk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 4 dl runderbouillon
  • 350 g puur kalfsgehakt
  • 100 g pancetta, in stukjes gesneden
  • 400 g tagliatelle
  • 50 g boter
  • Een scheutje olijfolie
  • Een takje tijm en rozemarijn
  • Gedroogde organo
  • Peper en zout
  • Een glas rode wijn

Zo maak je het klaar:

  1. Verhit de boter en olijfolie in een kookpot.
  2. Bak de pancetta in de kookpot tot ze begint te verkleuren.
  3. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe.
  4. Laat de groenten 10 minuten pruttelen op het vuur.
  5. Voeg het kalfsgehakt toe en laat zachtjes bakken.
  6. Voeg de tomatenpuree al roerend toe.
  7. Doe het glas rode wijn in de kookpot en laat inkoken.
  8. Voeg er de melk, een beetje bouillon (alles moet net onderstaan), tijm, rozemarijn en oregano toe.
  9. Zet het deksel op de kookpot en laat 2 uur zachtjes pruttelen.
  10. Zorg ervoor dat de saus niet begint te koken.
  11. Voeg af en toe een beetje bouillon toe (wanneer de saus droog lijkt).
  12. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Kook nu de pasta zoals aangegeven op het etiket in zout water.

Buon appetito!

Nieuwsgierig naar nog meer Italiaanse lekkernijen? Bekijk dan zeker ons recept voor een snelle spaghetti carbonara of een authentieke kip parmigiana. Ontdek ook hoe je zelf makkelijk rucolapesto maakt.