De lekkerste recepten voor alcoholvrije zomercocktails


Thuis
12/05/2021
Zoek je een alternatief voor de eeuwige mojito? Op warme zomerdagen verkies je een cocktail zonder alcohol. Een mocktail dus!

Probeer op een warme zomerdag eens een van deze vijf recepten voor alcoholvrije cocktails en fruitige smoothies uit. Succes gegarandeerd!

Wil je eens iets anders serveren dan de eeuwige mojito en andere traditionele cocktails met alcohol? Ook cocktails zonder alcohol zijn superlekker. Dat zijn ‘mocktails’ en ze zijn net zo verfrissend. En ook de kinderen krijgen een glaasje!

Alcoholvrije cocktail 1: een fruitpunch

 1. Vermeng stukjes ananas en mango met wat versgehakte gember. Prak dit mengsel met een vork en giet over in een grote karaf.
 2. Voeg er een liter cranberrysap aan toe (de kinderen zullen dol zijn op de kleur!) en het sap van drie versgeperste citroenen. Daarna voeg je een liter gemberlimonade aan toe, of bruisend water als je een wat minder zoet zomerdrankje wilt dat nog beter de dorst lest!
 3. Voeg er nog enkele stukjes aardbei of komkommer aan toe voor de smaak, wat ijscrunch en je fruitpunch is klaar!
 4. Goed laten koelen voor je opdient.

Alcoholvrije cocktail 2: mojito zonder rum

 1. Maak je eigen muntsiroop door 200 gram kristalsuiker op te lossen in 400 ml lauw water. Voeg er een bosje gehakte munt aan toe. Filter en laat afkoelen.
 2. In een grote karaf vermeng je het sap van zes verse limoenen met 1,5 liter bruisend water (of limonade) en je muntsiroop.
 3. Voeg er ijscrunch en enkele verse muntblaadjes aan toe en giet uit in de glazen.

Alcoholvrije cocktail 3: milkshake met banaan

 1. Hak een handjevol ijsblokjes grof.
 2. Snijd een banaan in stukken en doe die met het ijs in de blender.
 3. Voeg er een glas halvolle melk aan toe.
 4. Mix tot je een romige textuur krijgt en giet uit in een glas. Om direct van te nippen!

Alcoholvrije cocktail 4: namaakchampagne

 1. In een grote karaf giet je een liter limonade, zoals gemberlimonade, 500 ml ananassap en 500 ml witte druivensap. Laat de kinderen proeven en giet er eventueel fruitsap bij, tot de smaak naar ieders wens is.
 2. Voeg er veel ijs aan toe en laat ongeveer 10 minuten afkoelen.
 3. Terwijl je cocktails koelen, kun je snel de afwas doen. Met Dreft afwasmiddel kun je ook alle vlekken van het aanrecht verwijderen.
 4. Dien op in champagneglazen voor een gegarandeerd woweffect!

Alcoholvrije cocktail 5: tropische smoothie

 1. In de blender meng je een in stukjes gesneden ananas, een flinke schep appelsiensorbet, een potje vanilleyoghurt en een glas appelsiensap.
 2. Mix tot je een romige textuur krijgt en dien direct op.

Alcoholvrije cocktails voor het hele gezin!

Laat je kinderen barman spelen en hun eigen alcoholvrije cocktails maken.

 1. Doe enkele druppels natuurlijke voedingskleurstof in limonade of bruisend water: dat zorgt alvast voor gekleurde drankjes. Zet fruitsapjes op tafel in de tuin of op het terras. Zo hoeft de keuken niet ondersteboven te liggen, terwijl je kids naar hartenlust kleurtjes en smaken kunnen vermengen!
 2. Kinderen zijn dol op mengen, proeven en nieuwe dingen uitproberen: geef ze liever aparte glazen dan grote karaffen voor hun experimenten en kindercocktails.
 3. Als je jonge kinderen hebt, snijd je zelf vooraf het fruit in kleine stukjes.
 4. Laat de kinderen gezellig mooie parasolletjes van papier maken of spiesjes marshmallow om hun alcoholvrije cocktails mooi te versieren.

En jij, voor welke verfrissende cocktail zonder alcohol ga jij deze zomer door de knieën?