Deze zelfgemaakte kruidenolie is een smaakmaker voor je gerechten


Thuis
28/12/2023
Geen ingrediënt in de keuken dat zo veelzijdig is als olie. Handig om mee te koken, maar ook om gerechten op smaak te brengen. Deze kruidenolie is daar perfect voor.

Dit heb je nodig:

  • Verse kruiden (zoals peterselie, dille, tijm, ...)
  • 2-3 teentjes look
  • 1 liter extra vierge olijfolie

Verse kruiden, 2-3 teentjes knoflook, 1 liter extra vierge olijfolie  

Zo maak je het klaar:

1. Was de kruiden en laat ze daarna goed drogen.

Verse kruiden 

2. Doe de kruiden in een fles, samen met de look. Overgiet dit met olijfolie, doe de fles dicht en laat enkele dagen trekken.

Een persoon giet olijfolie in een fles met aromatische kruiden 

3. Zeef vervolgens de olie. Zo haal je de kruiden en look er makkelijk uit.

Heerlijk bij slaatjes, pasta, vlees én vis!

Zomerse salade  

Onze tip? Combineer deze kruidenolie met een salade van quinoa! Ontdek het recept hier.