Deze zelfgemaakte kruidenolie is een smaakmaker voor je gerechten

DesktopImage
0
Geen ingrediënt in de keuken dat zo veelzijdig is als olie. Handig om mee te koken, maar ook om gerechten op smaak te brengen. Deze kruidenolie is daar perfect voor.

Dit heb je nodig:

  • Verse kruiden (zoals peterselie, dille, tijm, ...)
  • 2-3 teentjes look
  • 1 liter extra vierge olijfolie

Zo maak je het klaar:

1. Was de kruiden en laat ze daarna goed drogen.

2. Doe de kruiden in een fles, samen met de look. Overgiet dit met olijfolie, doe de fles dicht en laat enkele dagen trekken.

3. Zeef vervolgens de olie. Zo haal je de kruiden en look er makkelijk uit.

Heerlijk bij slaatjes, pasta, vlees én vis!

Onze tip? Combineer deze kruidenolie met een salade van quinoa! Ontdek het recept hier.

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou:

Beheer Cookies