Drie warme winterdrankjes om zelf te maken


Thuis
4/10/2018
Na een lange wandeling verdienen we allemaal een lekker warm drankje om jezelf op te warmen. De opkomst van vele trendy koffiebars de laatste jaren heeft ons laten zien dat er meer is dan koffie met melk en suiker. Zin in meer laat je zien hoe je zelf thuis als een ware barista aan de slag kunt.

Ingrediënten

1. Gember koffie (voor 4 tassen)
4 tl gembersiroop
4 cm verse gember
150 ml room
4 kopjes koffie (één voor elke tas)
een spuitzak
optioneel: stukjes nougat

2. Chai latte
1 tl kruidnagels
1 tl vers gemalen peper
1 tl kardemom zaadjes
1/2 tl geraspte muskaatnoot
1 tl gemalen kaneel of een kaneelstokje
1 tl gemberpoeder
1 kopje melk
suiker of honing naar smaak

3. Witte chocolademelk
200 ml melk (genoeg voor een tas)
5 tot 6 blokjes witte chocolade
100 ml slagroom
een handvol marshmallows
1 theelepel hagelslag
optioneel (voor zoetekauwen): 1 theelepel suiker of honing

Zo maak je het:

1. Gember koffie


Giet een theelepel gembersiroop in elke mok en schenk hier de koffie bij. Rasp de verse gember en klop de slagroom stijf.Schep de slagroom in een spuitzak en vul de koffiemokken op met een grote toef.Bestrooi met de geraspte gember en/of stukjes nougat.

2. Chai latte


Masala thee, ook wel bekend als chai, komt uit India. Deze heerlijke kruidenthee maak je gemakkelijk zelf: rooster de specerijen even in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Laat ze afkoelen en maal ze met behulp van een keukenmachine of een vijzel. Zet opzij of bewaar in een luchtdichte doos. Verwarm de melk (je kunt gewone of sojamelk gebruiken) met ongeveer 1/4 theelepel van de chaimix in een steelpannetje.Haal van het vuur en voeg een theelepel losse zwarte thee of een theezakje toe. Laat deze voor een paar minuten trekken en giet de melk door een zeefje in een theeglas.Voeg suiker of honing naar smaak toe. Met een scheutje gembersiroop kan je je chai latte nog een extra spicy touch geven.

3. Witte chocolademelk


Voor deze extra luxe choco verwarm je de melk op een laag vuur. Klop ondertussen de slagroom stijf, maar roer wel regelmatig in de melk. Wanneer de melk warm is, giet deze in een hoog glas.Voeg de blokjes witte chocolade toe en roer goed tot ze gesmolten zijn. Voeg honing of suiker naar smaak toe en schep er vervolgens de slagroom op. Versier je witte chocolademelk met marshmallows en hagelslag.

Laat het nu maar koud weer worden!