Een geslaagd ontbijt op bed


Thuis
5/09/2019
Een dag die begint met ontbijt op bed? Daar hoeft het geen Valentijn voor te zijn! Gun jezelf en je partner een intiem moment.

Tip 1: Trek genoeg tijd uit

Begin met het uitpikken van een datum waarop jullie beiden niet hoeven te werken. Zo kunnen jullie zonder stress genieten van het ontbijt, zonder de klok in de gaten te moeten houden. Trek voldoende tijd uit om het ontbijt klaar te maken en sta er dus tijdig voor op. Denk aan het tijdstip waarop je partner gewoonlijk opstaat en pas je timing aan in functie van de tijd die je nodig hebt voor de bereiding van het ontbijt dat je in gedachten hebt.

Tip 2: Een dienblad aangepast aan je ontbijt op bed

Niemand houdt ervan koffie of sap over de lakens te morsen. De keuze van een goed dienblad is dus primordiaal om ongelukjes te vermijden. Je dienblad moet genoeg plaats bieden voor het ontbijt en hoge randen hebben, zodat vloeistoffen niet in bed overlopen, vooral als je een lekker fruitige smoothie opdient. Als je wel vaker ontbijt op bed, investeer dan in een dienblad met opvouwbare benen: dat garandeert de allerbeste stabiliteit.

Tip 3: Gerechten die je lekker vindt

Als je partner op zijn vaste gewoonten gesteld is, hoef je niets extravagants te bedenken. Overlaad het dienblad niet en concentreer je op wat hij of zij graag lust. Maar als je wederhelft van verrassingen houdt en graag nieuwe smaken uitprobeert, spreek dan vooral je verbeelding aan! In dat geval kun je een Engels of Oosters ontbijt bereiden en zoete en zoute gerechten variëren: voor ontbijt op bed heb je keuze te over. Vergeet niet je ontbijt aan te passen aan het seizoen: een fruitslaatje is ideaal in de zomer, terwijl een lekker warme havermoutpap geschikter is om de koude winterochtenden te trotseren. Met de nodige motivatie kun je je wagen aan zelfgemaakte flensjes of pannenkoeken, gebakjes, muffins, cupcakes of ander zoets. Je wederhelft zal je inspanning vast op prijs stellen, maar voorzie voldoende tijd om alles voor te bereiden en te laten bakken.

Tip 4: Een romantisch ontbijt op bed

Maak dit moment compleet en organiseer een romantische sfeer. Een vaasje met een paar bloemen op je dienblad zal indruk maken. Zachte muziek op de achtergrond is ook een goed idee. Je zou op het dienblad nog een klein liefdesbriefje kunnen achterlaten, onder het kopje van je lief bijvoorbeeld. Neem vooral je tijd en profiteer van dit intieme moment om samen te ontspannen: dat is immers waar een ontbijt op bed goed voor is. Als je een niet zo romantische slechte adem wilt vermijden, poets dan je tanden met de Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Extra Fris zodra je klaar bent met ontbijten.

En jij, wat lust jij graag bij een ontbijt op bed?