Recept voor frambozenijs zonder ijsmachine


Thuis
8/08/2019
Huisgemaakt frambozenijs is een heerlijke versnapering. Bovendien heb je er maar weinig ingrediënten en keukenmateriaal voor nodig.

De zomer komt eraan en dan heeft iedereen zin in ijsjes! Als vieruurtje of als dessert bij een barbecue onder vrienden is huisgemaakt frambozenijs een heerlijke, onweerstaanbare versnapering. Bovendien heb je er maar weinig ingrediënten en keukenmateriaal voor nodig. Want je hebt geen ijsmachine nodig om dit romige frambozenijs te maken.

Ingrediënten voor frambozenijs zonder ijsmachine

De kinderen zullen je vast willen helpen met het bereiden van dit recept voor frambozenijs zonder ijsmachine voor 4 personen. Dit zijn de ingrediënten die je ervoor nodig hebt:

  • 200 g frambozen
  • 40 g bloemsuiker
  • 80 g grove griessuiker
  • 20 cl halfvolle vloeibare room
  • 1 eigeel
  • 1 eiwit
  • zout

Recept voor frambozenijs zonder ijsmachine

Om aan dit recept frambozenijs zonder ijsmachine te beginnen, moet je de frambozen eerst een klein beetje opwarmen in een pan met een bodem water. Zo week je de frambozen een beetje voordat je er een fruitpuree van maakt.

Doe de frambozen in de mixer en pureer ze. Opgelet, hoe meer je mixt, des te minder stukken framboos je overhoudt. Je kunt voor het frambozenijs zonder ijsmachine kiezen voor het overhouden van wat hele stukken framboos, tenzij je liever een homogene puree maakt.

Wanneer de frambozenpuree klaar is, neem je het eigeel en de griessuiker die je met de klopper vermengt tot het mengsel wit wordt. Voeg er de frambozenpuree aan toe en meng met de klopper. Voeg daarna de vloeibare room toe en vermeng opnieuw. Zet dit mengsel opzij.

Geslaagd frambozenijs zonder ijsmachine

De beste tip voor geslaagd frambozenijs zonder ijsmachine is het goed opkloppen van het eiwit waar je een snufje zout aan toevoegt. Daar kun je dan de bloemsuiker aan toevoegen. Meng alweer tot je een romig mengsel krijgt.

Voeg vervolgens het eiwit toe aan de bereiding voor frambozenijs zonder ijsmachine. Klop de mengsels goed door elkaar.

Daarna hoef je de bereiding alleen nog in aparte schaaltjes te gieten voor sneller invriezen. Het geeft niet als je vlekken op je kleren hebt gemaakt, want daar heb je een goed wasmiddel voor. Sluit elk schoteltje af met plastic folie en zet ze minstens een hele dag in de diepvriezer. Dat was het: je frambozenijs zonder ijsmachine is in enkele minuten al klaar! Is dat niet slim?

En jij, heb jij ook recepten voor huisgemaakt ijs?