Gazpacho met komkommersorbet


Thuis
4/10/2018
Komkommer is altijd lekker fris. Zeker als je er sorbet van maakt. Een aanrader, want op heerlijk warme dagen heb jij toch ook je voorgerecht graag lekker koud. Deze gazpacho met een sorbet van komkommer is dan een absolute topper!

Voor 6 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd na bereiding: 20 minuten

Ingrediënten
Voor de komkommersorbet:

  • 1 komkommer
  • 20 cl water
  • 30 gr poedersuiker
  • Selderijzout

Voor de gazpacho:

  • 8 donkerrijpe tomaten
  • ½ rode paprika
  • 1 ajuin
  • 12,5 cl olijfolie
  • 2 soeplepels balsamicoazijn
  • Sap van een citroen, zout en peper

Bereiding

  • Schil de komkommer, ontpit hem en snij hem in stukjes. Mix de stukjes komkommer samen met het selderijzout en de peper.
  • Breng het water samen met de poedersuiker aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 2 minuten voortpruttelen. Giet de siroop bij de komkommerpuree en roer het geheel goed door elkaar. Zet de mengeling 20 minuten in een ijsmachine. Nadien laat je de sorbet van komkommer in de diepvries staan, tot je hem wilt serveren.
  • Voor de gazpacho: verwijder de kroontjes van de tomaten en leg de tomaten in kokend water. Zodra de schil loskomt, haal je ze er weer uit. Maak de tomaten en de paprika schoon en ontpit ze. Schil en snipper de ajuin.
  • Mix de tomaten, paprika, ajuin, het citroensap en de balsamicoazijn tot je een dikke soep hebt. Voeg de olijfolie toe. Breng op smaak en bewaar de gazpacho in de frigo, tot je hem wilt opdienen.
  • Verdeel de gazpacho in zes diepe borden. Leg in het midden een bolletje sorbet van komkommer en serveer onmiddellijk. IJskoud, uiteraard.

Zin in meer
Bestrooi de borden met broodcroûtons die je eerst met look hebt ingewreven. Voor een kleurrijke toets voeg je er blokjes gele, groene en rode paprika aan toe.