Gebraden lamsbout met kersensaus


Thuis
4/10/2018
Zin in het maken van een heerlijke gebraden lamsbout met kersensaus? Ontdek ons lekkere recept om indruk te maken op de hele familie!

Een lekker lamsgebraad met een sappigekersensaus: hoe kun je daaraan weerstaan? Een origineel een heerlijk gerecht met de aroma's van fijne kruiden in combinatie met een smakelijke fruitsaus, daar kun je alleen maar van watertanden. Overtuigd? Ontdek dan ook onze recepten met champignons... en waarom ook niet een cheesecake met frambozen als dessert?

Ingrediënten voor gebraden lamsbout met kersensaus

Voor de bereiding van een gebraden lamsbout met kersensaus voor 8 personen moet je ongeveer 90 minuten uittrekken en heb je deze ingrediënten nodig:

    • 8 teentjes knoflook, fijngehakt
    • het sap en de geraspte schil van een citroen
    • 2-3 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
    • de blaadjes van 2-3 takjes verse munt, fijngehakt
    • olijfolie
    • een lamsbout (ongeveer 2 kg)

Voor de kersensaus

  • 2 stukjes steranijs
  • een takje rozemarijn
  • 100 ml appelsiensap
  • 30 ml citroensap
  • 5 g geraspte citroenschil
  • 60 ml rode wijn
  • 30 g griessuiker
  • 150 ml kippenbouillon
  • 15 g maïsmeel
  • 200 g kersen, uit blik of een diepvriespak (bij voorkeur rode kersen)

Recept gebraden lamsbout met kersensaus

Meng de knoflook, het citroensap met geraspte schil, de gehakte aromatische kruiden in 30 ml olijfolie. Smeer de lamsbout in met dit mengsel en laat het vlees minstens een uur marineren.

Leg de gemarineerde lamsbout in een ovenschaal en giet er een straal olijfolie overheen. Laat tussen 1u 15' en 1u 30' braden, volgens de gewenste gaarheid.

Haal uit de oven en leg er aluminiumfolie overheen. Laat 20 minuten rusten. Snijd voor het opdienen in dunne plakjes.

Voor de kersensaus begin je met het stoven van de steranijs, de rozemarijn, het appelsiensap, het citroensap, de geraspte citroenschil, de wijn, de suiker en de kippenbouillon, gedurende 5 minuten in een klein pannetje .

Meng daarna het maïsmeel met een beetje koud water. Voeg de warme saus beetje bij beetje aan je meelmengsel toe tot de saus helemaal vermengd is. Pas op met het vermengen van de saus, want ze bevat rode wijn en die kan hardnekkige vlekken maken! Mocht je vlekken hebben gemaakt, dompel de stof dan onmiddellijk onder in water en was ze in de machine met een uitstekend wasmiddel om de vlekken te verwijderen.

Voeg daarna de kersen aan de saus toe en laat nog eens 5 minuten stoven terwijl je blijft roeren tot de kersen gaar zijn. Breng op smaak met peper en, indien nodig, met de suiker.

Ziezo! Je heerlijke gebraad van lamsbout met kersensaus is al klaar om op te dienen!

En jij, wat zijn jouw favoriete hartige gerechten met een zoete saus?