Gepocheerde eieren met kappertjes, ansjovis en tomaten

Gepocheerde eieren met kappertjes, ansjovis en tomaten
0
Voor een verrassende, zuiderse salade heb je rucola, kappertjes, ansjovis en tomaten nodig. Oh ja, en natuurlijk gepocheerde eieren!

Ingrediënten: (voor 4 personen)

      • Een paar blaadjes rucola
      • 1 tomaat
      • 1 el kleine kappertjes
      • 2 ansjovisfilets, in olie
      • 4 verse eieren
      • Boter, om in te vetten

Bereiding:

  1. Was de rucola, droog de blaadjes en hak ze grof.
  2. Overgiet de tomaten met kokend water, laat ze schrikken en pel ze. Snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
  3. Laat de kappertjes uitlekken.
  4. Spoel de ansjovisfilets af, dep ze droog en halveer ze.
  5. Vul een brede pan met ongeveer 2,5 cm water en breng aan de kook.
  6. Vet 4 vuurvaste bakjes in met de boter.
  7. Giet een ei in elk bakje.
  8. Zet de bakjes in het hete water en laat de eieren 10 tot 12 minuten stollen.
  9. Garneer de eieren met de de fijngesneden rucola, blokjes tomaat, kappertjes en ansjovis en dien direct op.

En nu ben jij aan de beurt! Extra tip: pimp je recept met een beetje pesto of met gedroogde tomaten. En geen zorgen over die vuile keuken, met Mr. Proper maak je alles meteen schoon!

En jij, hoe bereid jij je eieren?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: