Zo maak je een gestreepte mokka-chocoladetaart

gestreepte-mokka-chocoladetaart-1-size-3
0
1a-1-size-detail

INGREDIËNTEN (voor 10 lekkerbekken)

1. Voor de taart:
 2 theelepels oploskoffie - 2 eetlepels cacaopoeder
 - 2 eetlepels warm water - 175 g zachte boter
 - 175 g rietsuiker 
- 2 eieren
 - 200 g zelfrijzende bloem
 - 4 eetlepels melk
 - Een springvorm

2. Voor de topping: 
165 g rietsuiker
 - 150 ml room met een hoog vetgehalte (40% of meer) - Een koperen steelpan (of een andere steelpan met een goede, warmtegeleidende bodem)

Een houten lepel
 - Een taartrooster 
- Een scherp mes of schaar
 - 150 g chocoladevlokken - 15 g cacaopoeder

Dik papier of karton om het tijgerpatroon te maken (minimum 20 x 20 cm) - Een aantal kaarsjes

slideshow-image

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in en bekleed met bakpapier. Doe de oploskoffie en de cacao in een tas en voeg het warme water toe. Meng tot een homogeen geheel. Doe de boter, suiker, eieren, bloem en melk samen met het mengsel van cacao en koffie in een grote mengkom. Klop met een houten lepel of elektrische garde gedurende twee tot drie minuten tot de mengeling egaal wordt.

2b-1-size-detail

Giet de mengeling in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak gedurende 35 tot 40 minuten, of tot wanneer de bovenkant terugveert als je er zachtjes op duwt. Laat de taart vijf minuten in de bakvorm afkoelen. Draai de taart om, verwijder de bakvorm en het bakpapier en laat te taart afkoelen op een taartrooster.

3b-1-size-detail

Terwijl de taart afkoelt, maak je de topping. Begin met de rietsuiker op te warmen in een steelpan. Roer met een houten lepel en laat de suiker zachtjes karameliseren tot hij donker wordt, maar laat hem niet verbranden. Giet daarna beetje bij beetje de room bij de karamel.

Breng dit geheel aan de kook en blijf roeren om te vermijden dat het aan de pan gaat kleven, tot je een fudge krijgt. Laat het langzaam afkoelen. Dit zorgt ervoor dat het mengsel dikker wordt, maar nog smeerbaar blijft. Zet de taart op een opdienbord. Strijk de fudge als glazuur over de bovenkant en laat het langs de zijkanten afdruipen. Laat even rusten.

4b-1-size-detail

Nu is het tijd om het gestreepte patroon te maken. Snij uit papier of karton een cirkel van dezelfde grootte als de taart. Gebruik hiervoor de springvorm als maat. Neem een scherp mes of schaar om tijgerstrepen uit het papier te snijden. Je kan onze versie ter inspiratie gebruiken of zoek op het internet naar andere voorbeelden.

5b-1-size-detail

Plaats het patroon bovenop je taart en bestrooi het volledig met cacaopoeder om de tijgerstrepen te maken. Werk de taart af: kleef chocoladevlokken rondom de taart en zet kaarsjes erbovenop.

Ieder kind wordt wild van deze verjaardagstaart.
Tip: dien het op met ijs en/of slagroom voor een heerlijke finishing touch.

0
fc84189c-3f3b-339b-b34d-b10a982ace6f4160944271182248750
Bon
€ 3.00
Dash Allin1 Pods Wasmiddel
Background2-1920X660
Background3-1920X660
Background1-1920X660

Word een Ambassadeur

Ontdek als eerste nieuwe producten van P&G.
Ontvang gratis producten, staaltjes en andere verrassingen die je met vrienden kunt delen.
Deel je eerlijke mening met de merken die luisteren.
AMBASSADOR CLUB

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies