Frozen yoghurt met frambozen


Thuis
4/10/2018
De zomer komt er aan - geweldig nieuws dus. Niet zo geweldig is de druk om een 'bikinilichaam' te krijgen dat helemaal 'klaar is voor het strand'. Zeker wanneer de zomer betekent dat het weer helemaal oké is om heerlijke ijsjes te eten. Gelukkig hebben we de ideale oplossing – een recept voor een dessert dat laag in calorieën is én net zoveel smaak heeft als de klassieke 'crème glacé'.

Niet zo geweldig is de druk om een 'bikinilichaam' te krijgen dat helemaal 'klaar is voor het strand'. Zeker wanneer de zomer betekent dat het weer helemaal oké is om heerlijke ijsjes te eten. Gelukkig hebben we de ideale oplossing - een recept voor een dessert dat laag in calorieën is én alle smaak heeft van de klassieke 'crème glacé'.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 300 g verse frambozen
  • 4 eetlepels honing
  • 600 g biologische yoghurt (of magere Griekse yoghurt)
  • 1 citroen

Bereiding

1. Leg een neteldoek in een beslagkom. Plaats de yoghurt in het midden van het doek en draai het doek dicht om zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt te knijpen. Spoel de frambozen af en prak ze tot een soort puree (maar zorg er wel voor dat de frambozen nog een beetje vorm hebben). Houd een paar hele frambozen opzij om te garneren.

2. Meng de honing en frambozenpuree door de yoghurt, voeg wat citroensap toe en roer goed door. Giet het mengsel in glazen en zet ze een uurtje in de diepvries om op te stijven.

3. Haal uit de diepvries en werk af met de hele frambozen. Lekker!