Het ei, het supervoedsel met duizend recepten!


Thuis
16/04/2025
Background

Veelzijdig, smakelijk en voedzaam, eieren hebben alles om te plezieren. Omdat ze rijk zijn aan hoogwaardige eiwitten, vitaminen (A, D, E), mineralen (fosfor, zink, selenium) en essentiële vetzuren (omega-3, omega-6), geven ze onze energie een boost, versterken ze onze spieren en bevorderen ze een langdurig gevoel van verzadiging.

Of je nu op zoek bent naar een vullend ontbijt, een evenwichtige lunch of een heerlijke diner, eieren passen zich aan aan al je wensen. Ontdek 5 eenvoudige en heerlijke recepten om van hun voordelen te genieten.

 

1. Avocado toast met een zachtgekookt eitje

Avocado en ei combineren betekent de goede vetten en eiwitten samenbrengen voor een uitgebalanceerde en vullende maaltijd. Voor een onweerstaanbare toast, rooster je het sneetje brood totdat het mooi goudbruin is. Prak de avocado met een vork, voeg het citroensap, zout en peper toe. Maak het ei pocheer: breng een pan water aan de kook, voeg een lepel azijn toe, breek het ei in een kom en giet het voorzichtig in het water. Laat het 3 minuten koken en haal het daarna uit het water. Smeer de gegrilde toast in met avocado, leg het gepocheerde ei erop, strooi er wat sesamzaadjes en chilipoeder over… en smullen maar!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 sneetje volkorenbrood
  • ½ rijpe avocado
  • 1 ei
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 snufje zout en peper
  • ½ theelepel sesamzaad
  • 1 snufje chilipoeder
L’avocado toast à l'œuf coulant

 

 

2. Frittata met groenten

Met zijn rijke gehalte aan eiwitten en groenten is dit recept perfect voor een complete en gezonde maaltijd. Voor een vitaminerijke frittata, was de groenten en snijd ze in kleine stukjes. Bak ze 5 minuten in een pan met olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Klop de eieren in een kom samen met de melk, zout en peper. Giet de groenten in een ovenbestendige schaal, voeg de geraspte kaas toe en bedek alles met het eimengsel. Zet de schaal 20 minuten in de oven op 180°C, totdat de frittata mooi goudbruin is.
 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 6 eieren
  • 10 cl melk
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 handvol verse spinazie
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout, peper
     
fritatta

 

 

3. Snelle ramen met gemarineerd ei

Zin in een exotisch gerecht? Voor een smaakvolle en troostrijke ramen, kook je de eieren 6 minuten in kokend water, dompel ze daarna in ijswater. Pel de eieren en laat ze minstens 1 uur marineren in een mengsel van sojasaus, mirin en knoflook. Verwarm de bouillon en voeg de champignons en de kip toe. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Serveer de noedels in een kom, giet de hete bouillon erover, voeg het gemarineerde ei, doormidden gesneden, toe en bestrooi met lente-ui en koriander.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 eieren
  • 2 zakjes instantnoedels
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel mirin (of rijstazijn)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 handvol champignons, gesneden
  • 100 g gescheurde kip (optioneel)
  • Verse koriander
     
Le ramen rapide à l'œuf mariné

 

 

4. Japans omelet (tamagoyaki)

Verander het klassieke omelet met deze tamagoyaki versie! Klop de eieren met sojasaus en suiker en verwarm een pan met een klein beetje olie op middelhoog vuur. Giet een dunne laag van het eimengsel in de pan en laat het bijna stollen. Rol de omelet voorzichtig op met een spatel en duw het naar één kant van de pan. Giet opnieuw een dunne laag eimengsel in de pan, til de opgerolde omelet een beetje op zodat het verse ei eronder kan stromen, en laat het opnieuw bakken. Rol weer op en herhaal totdat het mengsel op is. Snijd in plakjes en serveer warm of koud, met rijst en een frisse salade.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel plantaardige olie
     
L’omelette roulée japonaise

 

 

5. Ultra luchtige pannenkoeken

Zin in een heerlijk ontbijt? Voor luchtige pannenkoeken, scheid je de eiwitten van de eidooiers. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout. Voeg de eidooiers, melk en olie toe en meng tot je een glad beslag krijgt. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag voor een luchtige textuur. Verhit een licht ingevette pan en giet er een kleine lepel beslag in. Bak 2 minuten aan beide kanten. Serveer met honing, vers fruit of gesmolten chocolade.

Ingrediënten (voor 8 pannenkoeken):

  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 20 cl melk
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 snufje zout
     
Les pancakes ultra moelleux

 

Background

Direct korting bij afrekenen

Background

Online terugbetaling na het winkelen