Hoe kook je groene asperges?


Thuis
4/10/2018
Zin in fris lentegroen op je bord? Deze heerlijk krokante recepten met verse groene asperges vervullen je wens.

Omdat ze 92% water bevatten, zijn groene asperges uitstekend voor de gezondheid… en je beste bondgenoot als je wilt afslanken zonder inspanning! Deze lentegroente bevat maar 25 kcal/100g. Dus, als je jezelf wilt trakteren op iets lekkers terwijl je tegelijk je figuur wilt voorbereiden op een zomer aan het strand, zorg dan snel voor groene asperges op je bord.

Hoe kies je groene asperges?

Voordat je leert hoe je groene asperges klaar kunt maken, moet je eerst nog weten hoe je ze uitkiest! Tegenwoordig vind je ze het hele jaar door in de supermarkt, maar het aspergeseizoen loopt maar van mei tot juni. Geef daarom de voorkeur aan seizoenskruiden en -groenten en koop ze in het aspergeseizoen: dat is de beste garantie voor groenten waar smaak aan zit - en het is ook beter voor het milieu!

Kies je groene asperges ultravers, met een licht glanzende onderkant en een mooie stengel. Je kunt ze tot 3 dagen bewaren, rauw in een vochtig doek gewikkeld, in het groentevak van de koelkast.

Hoe bereid je groene asperges?

Voor je groene asperges kookt was je ze en snijd je het bleke gedeelte aan de onderkant af. Je hoeft ze niet te schillen: leg ze in een pan met kokend water, in een snelkookpan of in een bakpan met een beetje boter. Gebruik een mes om na te gaan wanneer ze gaar zijn. Als het mes als boter door de asperges prikt zijn ze gaar! Kies zelf of je ze liever helemaal gaar of nog wat krokant wilt eten.

Het geheim van de chefs? Schrik de gekookte asperges eventjes in een kom met ijskoud water zodat dat ze op de borden hun frisgroene kleur behouden.

 

Voor het wassen van het tafelkleed na de maaltijd kun je vertrouwen op je favoriete wasmiddel!

En jij, hoe lust jij asperges het liefst?