Klassieke rosbief met een extraatje


Thuis
4/10/2018
Een goede rosbief is een van 's levens grote genoegens. Gezellig, samen met het hele gezin aan tafel zitten. Met een beetje fantasie kan je deze zondagse klassieker omtoveren tot iets spannends en nieuws.

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
1. wat boter
2. 6,5 eetlepels olijfolie
3. 750 g rundsgebraad (op kamertemperatuur)
4. 1 bos bladpeterselie (versnijd de blaadjes maar bewaar de steeltjes)
5. een takje verse tijm
6. een takje verse rozemarijn
7. zout en peper
8. Broodkruim van 4 sneetjes oud brood (verwijder de korst)
9. 75 g fijn gehakte walnoten
10. 3 teentjes look, fijn gehakt
11. ei (enkel het eiwit, niet de dooier)

VOORBEREIDING
1. Verwarm de boter met twee en een halve eetlepel olijfolie in een braadpan. Laat het vlees aan alle kanten bruin worden in de braadpan.




2. Hak de kruiden grof en doe in een vijzel. Voeg anderhalve theelepel zout en peper toe, plus het broodkruim, de walnoten, look, peterselie, tijm, rozemarijn en twee eetlepels olijfolie. 


3. Maal de ingrediënten tot een ruwe pasta. 


4. Klop het eiwit op in een kom tot het stijf is. 


5. Voeg de kruidenpasta toe aan het geklopte eiwit. 


6. Bedek het gebraad aan alle kanten met de kruidenpasta, behalve aan de onderzijde. 


7. Wanneer je de kruidenkorst op het gebraad hebt aangebracht plaats je hem terug in de braadpan en laat je hem gedurende 25 minuten (als je van saignant houdt) of 30 minuten (als je hem liever à point hebt) in de voorverwarmde oven van 180 °C garen. Verwijder het rosbief uit de oven, bedek met zilverfolie en laat ongeveer tien minuten rusten om ervoor te zorgen dat het vlees zacht en sappig is. Snijd het in dikke plakken en serveer met een fris slaatje.