Lekker: zo maak je zelf chocolade-hazelnootpasta


Thuis
4/10/2018
Op zondag is het tijd om even te onthaasten. Makkelijke ontbijt-ideetjes zijn dan meer dan welkom. Verwen je kids met deze zelfgemaakte chocopasta!

Dit heb je nodig:

  • 100 g chocolade
  • 150 g hazelnoten
  • 70 g bloemsuiker (gezeefd)
  • 30 g cacaopoeder (gezeefd)
  • 2 tl plantaardige olie

De ingrediënten op een houten plank.

Zo maak je het klaar:

1. Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Haal ze uit de oven zodra ze bruin beginnen te worden.

Leg de noten op een bakplaat.

2. Wrijf de vliesjes eraf met een propere theedoek.

Leg de hazelnoten op een blauwe doek.

3. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe dit op een laag vuurtje om klonters te voorkomen.

Een rode spatel roert gesmolten chocolade in een kom.

4. Doe de hazelnoten in de keukenrobot en hak ze in grove stukken.
De hazelnoten zitten in een blender.

5. Voeg het cacaopoeder, de bloemsuiker en de gesmolten chocolade toe. Hak dit gedurende 15 minuten tot een gladde pasta. Voeg eventueel olie toe om het mengsel gladder te maken.

Het mengsel zit in de blender.

6. Doe de chocopasta in een leuk potje en laat dit een uurtje rusten in de koelkast.

Het broodbeleg zit in een gesloten pot.

Tip: Lekker op een versgebakken croissantje!

Het broodbeleg zit in een gesloten potje en is in een koeken uitgesmeerd.

Ben jij een chocoholic? Ontdek hier nog meer recepten met chocolade.

En als je bij het proberen van dit recept vlekken maakt, geen paniek: een goed wasmiddel is alles wat je nodig hebt.