Lekker: zo maak je zelf chocolade-hazelnootpasta
Dit heb je nodig:
- 100 g chocolade
- 150 g hazelnoten
- 70 g bloemsuiker (gezeefd)
- 30 g cacaopoeder (gezeefd)
- 2 tl plantaardige olie
Zo maak je het klaar:
1. Rooster de hazelnoten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Haal ze uit de oven zodra ze bruin beginnen te worden.
2. Wrijf de vliesjes eraf met een propere theedoek.
3. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe dit op een laag vuurtje om klonters te voorkomen.
4. Doe de hazelnoten in de keukenrobot en hak ze in grove stukken.
5. Voeg het cacaopoeder, de bloemsuiker en de gesmolten chocolade toe. Hak dit gedurende 15 minuten tot een gladde pasta. Voeg eventueel olie toe om het mengsel gladder te maken.
6. Doe de chocopasta in een leuk potje en laat dit een uurtje rusten in de koelkast.
Tip: Lekker op een versgebakken croissantje!
Ben jij een chocoholic? Ontdek hier nog meer recepten met chocolade.
En als je bij het proberen van dit recept vlekken maakt, geen paniek: een goed wasmiddel is alles wat je nodig hebt.