Chocoladetaartjes voor Valentijnsdag


Thuis
4/10/2018
Deze heerlijke chocoladetaartjes zullen je punten doen scoren bij je Valentijn. Ze zijn bovendien erg gemakkelijk te maken, ontdek ze snel!

Deze heerlijke chocoladetaartjes zijn eenvoudig te maken en we kunnen er lang van smullen. Laten we dus onze wederhelft verrassen voor Valentijn met dit smakelijk geschenkje. We kunnen ook mini-meringues gebruiken om dit chocoladetaartje extra feestelijker te maken.

Ingrediënten (8 personen)

Voor de chocoladecake

  • 500 gram cakemix
  • 80 gram cacaopoeder
  • 250 gram gemalen amandelen
  • 10 gram bakpoeder
  • 275 gram bruine suiker
  • 200 gram boter (gesmolten)
  • 3 eieren
  • 250 gram boter

Voor de ganache

  • 150 gram pure chocolade
  • 125 ml room of yoghurt

Voor de topping

  • 24 tot 30 mini-meringues

Bereiding van de chocoladetaartjes

  • Eerst de oven voorverwarmen op 180 °C. Nadien 8 vormpjes invetten en er wat bloem instrooien.
  • We mixen alle cake-ingrediënten in een kom en gieten deze nadien voorzichtig in de vormpjes. We zorgen dat de vormpjes driekwart(!) vol zijn, en bakken alles 45minuten in de oven. Door met een puntig voorwerp te prikken controleren we de gaarheid. Blijft het mes proper als we het er terug uithalen? Dan is het gaar!
  • We smelten de chocolade en roeren de room (of yoghurt) erdoor tot we een homogene en gladde massa bekomen.
  • We smeren de ganache op de cakejes en plaatsen er een meringue bovenop. We laten dit afkoelen tot de ganache hard is geworden. De chocoladetaartjes zijn klaar!

Om discussies met onze Valentijn te voorkomen, zorgen we ook dat de afwas gedaan is. Met een goed afwasmiddel is dat zo gepiept!