Ingrediënten (voor 2 personen)
- zakjes rijst
- spekblokjes
- erwtjes uit blik
- 1 eetlepel kurkuma
- 2 eetlepels tomatenpuree
Bereiding
- Kook de rijst zoals vermeld op de doos. Dit gerecht is ook heerlijk met basmatirijst.
- Terwijl de rijst kookt, warm je in een pan wat olijfolie voor je er de tomatenpuree en kurkuma in mengt en verwarmt.
- Zodra de rijst klaar is, meng je hem door het tomatenmengsel met kurkuma Open het blik erwtjes en laat de inhoud in een vergiet uitlekken.
- Bak de spekblokjes in een pan met wat olijfolie tot ze lekker knapperig zijn. Laat het vet eventueel op wat keukenpapier uitlekken.
- Tot slot meng je de oranje rijst, erwtjes en spekjes bij elkaar en dan maar smullen. Is ook heel erg lekker als koud gerecht.
- Heb je met het tomaatpuree een vlek gemaakt? Geen paniek! Met je efficiënte wasproduct gaan de vlekken er makkelijk uit.
Je staat op het punt je reactie te verwijderen.