Penne met tonijn
Je hebt onverwachts volk aan de deur en niets in huis om een maaltijd voor 10 personen klaar te stomen? Een gewone pastaschotel komt in dat geval altijd goed van pas! Je kunt natuurlijk ook nog een gemengd slaatje klaarmaken, maar dit recept met penne en tonijn heeft het voordeel dat je niet lang hoeft te zoeken naar de ingrediënten, omdat je ze ongetwijfeld al in de kast hebt staan.
Ingrediënten voor penne met tonijn
Dit recept voor penne met tonijn is voor 4 personen. Pas de porties aan in functie van het aantal tafelgenoten:
- 500 g penne2 sjalotten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 4 eetlepels groene kappertjes
- 300 g tonijn in olijfolie
- zout en zwarte peper
- olijfolie
- 4 takjes basilicum
Recept voor penne met tonijn
Pel en snipper de sjalotten. Was de paprika's. Snijd alle groenten in blokjes. Fruit eerst de sjalotjes aan en voeg dan de paprika's, de kappertjes en tenslotte de basilicum toe. Laat op een zacht vuurtje gaar sudderen.
Roer dan de uitgelekte tonijn door de groenten en laat nog enkele minuten samen koken.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken.
Schep de tonijn en de groenten door de pasta en breng op smaak met zout en zwarte peper. Met al die olie ligt je keuken vol keukengerief dat je pas vetvrij krijgt met een een efficiënt afwasproduct.
Budgettip voor je penne met tonijn
Gooi de olie van de tonijn niet weg: die kun je later nog gebruiken om vis te bakken. Zuinig? Ja, maar eerst en vooral lekker! Giet de olie in een lege bokaal met een schroefdeksel en bewaar in de koelkast. Maar pas op voor olievlekken: bij eventuele ongelukjes kun je maar beter een uitstekend wasmiddel bij de hand hebben.
En jij, wat maak jij klaar als er iemand onverwachts komt aanbellen?