Recept gele paprikasoep met paprika

recept-gele-paprikasoep-met-paprika
0
Soepen zijn onvermijdelijk in de gastronomie. Makkelijk en snel klaar te maken, heel smakelijk en snel aan te passen aan de goesting van de dag. Ze kunnen zowel als voorgerecht als hoofdschotel worden opgediend. Waarom zou je dan niet deze heerlijke <strong>gele paprikasoep met paprika</strong> uitproberen om zowel de kleintjes als de groten blij te maken? Bij deze soep zou je makkelijk een <a href="https://www.zininmeer.be/koken-en-eten/snel-klaar/slideshow/zo-maak-je-een-gezonde-burger">gezonde burger</a> of een <a href="https://www.zininmeer.be/koken-en-eten/snel-klaar/artikel/recept-voor-meloensorbet-zonder-ijsmachine">meloensorbet</a> kunnen serveren.

Soepen zijn onvermijdelijk in de gastronomie. Makkelijk en snel klaar te maken, heel smakelijk en snel aan te passen aan de goesting van de dag. Ze kunnen zowel als voorgerecht als hoofdschotel worden opgediend. Waarom zou je dan niet deze heerlijke gele paprikasoep met paprika uitproberen om zowel de kleintjes als de groten blij te maken? Bij deze soep zou je makkelijk een gezonde burger of een meloensorbet kunnen serveren.

Ingrediënten voor de gele paprikasoep met paprika

Voor deze heerlijke gele paprikasoep met paprika die makkelijk en snel klaar is heb je deze ingrediënten nodig:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 grote gele paprika's
  • 1 kleine ajuin
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 aardappels
  • zout en peper

Gele paprikasoep met paprika maken

De gele paprikasoep met paprika maak je in twee fasen: eerst bereid je de paprika voor, daarna maak je de soep.

De paprika voorbereiden

In een kleine pan verwarm je de olijfolie (3 eetlepels) op een zacht vuurtje, daarna voeg je het paprikapoeder toe. Mengen en van het vuur halen.

De soep bereiden

Het staartje en de zaadlijsten van de paprika's verwijderen en de helften doormidden snijden. Snijd de ajuin en de aardappels in blokjes.

Bak de paprika's in een pan in de oven of op het vuur. Haal ze uit de pan, leg ze in een waterdichte doos en laat ze enkele minuten in de ijskast afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn verwijder je de pel en snijd je ze in blokjes.

In een grote pan de ajuin in de olie op een matig vuur bakken. Voeg daar de kippenbouillon aan toe, je paprika's en blokjes aardappel. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten sudderen. De groente moet zacht zijn!

Zout en peper toevoegen en alles mixen in de mixer. Serveer in kommetjes met een paprikapuree!

Advies van de chef: je kunt deze heerlijke soep ook koud serveren met tapas!

En jij, heb jij makkelijke recepten voor huisgemaakte soep?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: