Recept voor meloensorbet zonder ijsmachine


Thuis
23/07/2019
Zin in een heerlijke meloensorbet? Met dit recept maak je in een twee drie een smakelijke huisgemaakt meloensorbet zonder ijsmachine.

Ingrediënten voor meloensorbet zonder ijsmachine

Ook al is meloenijs zonder ijsmachine een dessert dat ongetwijfeld meer in de smaak van volwassenen zal vallen, zullen de kinderen er vast van willen proeven als je het samen met hen klaarmaakt. Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 1 meloen
  • 160 g griessuiker
  • 5 cl water
  • 2 soeplepel citroensap

Recept voor meloensorbet zonder ijsmachine

Begin met het doorsnijden van de meloen en gebruik een lepel en een kommetje om de inhoud te verwijderen. Verwijder de pitten om alleen het vruchtvlees over te houden (waar je ongeveer 500 gram moet van nodig hebt). Het teveel aan vruchtvlees is perfect bij het aperitief met tandenstokers, of in het sorbet geprikt wanneer het klaar is).

In een grote kom voeg je het water en het citroensap bij de stukken meloen. Daarna mix je alle ingrediënten voor je meloensorbet zonder ijsmachine. Je moet een zo homogeen en vloeibaar mengsel krijgen als mogelijk is.

Voeg beetje bij beetje de suiker toe en meng geleidelijk aan door het mengsel.

Een geslaagd meloensorbet zonder ijsmachine

Een geslaagd sorbetijs zit hem in het invriezen en de presentatie. Om te vermijden dat het sorbet kleine, onaangename ijskristallen vormt, gebruik je best individuele potjes en plastic folie. Laat ze 3 uur in de diepvriezer invriezen.

Nu hoef je alleen nog maar je heerlijke meloenijs zijn ijsmachine op te lepelen. Als je vlekken maakt, geen paniek: een goed wasmiddel is alles wat je nodig hebt.

En jij, heb jij lekkere recepten voor huisgemaakt sorbet?