Aardappel deegtaart

Aardappel-deegtaart

Aardappel-deegtaart


Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 1/2 pakje deegbladeren
 • 1 teentje knoflook fijngehakt
 • 2 grote aardappelen
 • 1ui fijn versnipperd
 • 1 wortel fijngehakt
 • zout, peper en chilli
 • olijfolie

Bereiding

 1. Ontdooi de deegbladeren op kamertemperatuur( het duurt ongeveer 15 - 20 min) Verwarm de oven voor op 200°


 2. Neem een pan en je doet daar 1/2 lepel olie in. Zet gesnipperde ui en de gehakte knoflook toe en bak voor ongeveer twee minuten op matig hoog, voeg dan geraspte wortel, selderij en aardappelen. Roer gedurende 3-5 minuten. Voeg zout, peper, hot chili naar smaak toe.


 3. Als de deegbladeren ontdooid zijn, neem je ze voorzichtig apart van elkaar. Je doet het mengsel van de aardappelen op het bladerdeeg en rolt die vervolgens op. Je legt de rollen in een bakblik (in een ronde of rechte vorm). Bestrijk ze met wat olie en laat ze bakken tot ze goudbruin worden.


 4. 3 minuten voor ze uit de oven te halen spuit je er een beetje water op.( je maakt je handen nat en schud het water uit) Serveer dit met enige vorm van vlees en / of salade en kaas.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Twee keer een lekkere appelsnacks

Twee keer een lekkere appelsnacks

Twee keer een lekkere appelsnacks

Ze zeggen niet voor niets “een appel per dag houdt de dokter weg”. Deze ‘superfood’ is rijk aan antioxidanten, flavonoïden en vezels, waarvan wordt beweerd dat ze alles van hartklachten tot kanker voorkomen.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Gezonde huisgemaakte hapjes in een wip

Gezonde huisgemaakte hapjes in een wip

Gezonde huisgemaakte hapjes in een wip

Aperitiefhapjes en dips kan je bij elke traiteur en in elke supermarkt kant-en-klaar kopen. Maar zelf aperitiefhapjes maken is zoveel leuker. Bovendien zijn zelfgemaakte hapjes niet enkel lekkerder en gezonder, ze kosten ook een stuk minder!