Aardappeltjes in eendenvet

Aardappeltjes in eendenvet

Deze gebakken patatjes in eendenvet zijn subliem: het ideale en makkelijk te maken bijgerecht.


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 2 kilo aardappelen, geschild
  • 550 g eendenvet
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C.


  2. Breng water aan de kook en laat de aardappelen gedurende 8 minuten koken. Laat ze uitlekken en afkoelen. Gebruik een vork om rond de buitenkant van de aardappeltjes te schrapen, zodat een grove structuur ontstaat. Of doe de aardappelen nog even terug in de pan, deksel erop en eventjes schudden om die grove structuur te verkrijgen waarmee ze straks goudgeel en knapperig worden.


  3. Doe het eendenvet samen met de tijm en look in een grote braadslee. Plaats deze gedurende 20 minuten in de oven.


  4. Haal de braadslee uit de oven en plaats de aardappelen voorzichtig in het warme vet. Zet terug in de oven en laat ze 20 tot 25 minuten garen tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om zodat ze rondom mooi goudbruin worden.


  5. Laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer warm.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina