Aardappeltjes in eendenvet

Aardappeltjes in eendenvet

Deze gebakken patatjes in eendenvet zijn subliem: het ideale en makkelijk te maken bijgerecht.


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 2 kilo aardappelen, geschild
  • 550 g eendenvet
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C.


  2. Breng water aan de kook en laat de aardappelen gedurende 8 minuten koken. Laat ze uitlekken en afkoelen. Gebruik een vork om rond de buitenkant van de aardappeltjes te schrapen, zodat een grove structuur ontstaat. Of doe de aardappelen nog even terug in de pan, deksel erop en eventjes schudden om die grove structuur te verkrijgen waarmee ze straks goudgeel en knapperig worden.


  3. Doe het eendenvet samen met de tijm en look in een grote braadslee. Plaats deze gedurende 20 minuten in de oven.


  4. Haal de braadslee uit de oven en plaats de aardappelen voorzichtig in het warme vet. Zet terug in de oven en laat ze 20 tot 25 minuten garen tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om zodat ze rondom mooi goudbruin worden.


  5. Laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer warm.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...