Aardappeltjes uit de oven

Aardappeltjes uit de oven

Elk diner wordt nog lekkerder met deze aardappeltjes uit de oven.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 12 middelgrote aardappelen, geschild
  • Een handvol verse tijm
  • 4 tenen knoflook
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 2 citroenen
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de aardappeltjes in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook ze 6 minuten en giet af. Laat ze afkoelen en maak de aardappelen rondom een beetje ruw met een vork.


  2. Giet de olie in een vuurvaste schotel. Voeg de knoflook, citroenschil en tijm toe aan de olie en zet de pan in de voor verwarmde oven. Laat deze 20-25 minuten bakken tot de olie kokend heet is.


  3. Haal de pan uit de oven en doe voorzichtig de aardappeltjes in de olie. Laat vervolgens 30 minuten in de oven bakken totdat ze aan één kant goudbruin zijn. Draai de aardappeltjes om en bak ze nog ongeveer 25-30 minuten aan de andere kant tot ze knapperig zijn.


  4. Laat de aardappeltjes uitlekken op keukenpapier en breng ze op smaak met zout en zwarte peper.


  5. Lekker met marokkaanse kip of geroosterd varkensvlees met salie en appel.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina