Amuse van gerookte makreel

Amuse van gerookte makreel

Met de verfijnde smaak van gerookte makreel creëer je deze prachtige amuse: toast met makreelspread. De spread kan je in de koelkast ongeveer vijf dagen bewaren. Als je niet van gerookte makreel houdt, kan je ook andere vette vis gebruiken, zoals bijvoorbeeld zalm, forel of tonijn.


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 400 g gerookte makreel
  • 250 g roomkaas
  • 6 lente-uitjes, fijngesneden
  • 80 ml mayonaise
  • 80 ml melk
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 stokbrood in dikke plakken gesneden
  • Verse dille om te garneren
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Gebruik twee vorken om de makreel te fileren, verwijder zorgvuldig het vel en alle graatjes.


  2. Meng de makreel met de roomkaas, fijngesneden lente-uitjes, mayonaise, melk, zout en versgemalen zwarte peper tot een zachte spread.


  3. Doe de spread in een kom, dek af met huishoudfolie en laat gedurende 30 minuten afkoelen en opstijven in de koelkast.


  4. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en rooster in een voorverwarmde oven, draai ze om als ze goudbruin zijn.


  5. Laat de toastjes afkoelen en smeer vervolgens op elk sneetje wat makreelspread en leg ze op een mooie schaal.


  6. Garneer met een takje dille en serveer deze amuse samen met een glas koude, witte wijn.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina