Appel-bosvruchtenpudding met meringue

Appel-bosvruchtenpudding met meringue

Sluit een diner met vrienden of familie op een indrukwekkende manier af met dit verfijnde dessert. Met de toevoeging van meringue krijgt deze pudding een extra feestelijke touch.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 el boter
  • 2 groene appels, geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
  • ½ tl kaneel
  • 3 el fijne suiker
  • 400 g bosvruchten, diepvries (van te voren laten ontdooien)
  • 1 el bloem
  • 85 g gemalen amandelen

    Voor de topping
  • 3 eieren, alleen het eiwit
  • 70 g basterdsuiker
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 180 °C. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de stukjes appel, kaneel en suiker toe. Bak deze tot ze zacht zijn.


  2. Meng de bloem met de ontdooide bosvruchten en voeg ze toe aan de gebakken stukjes appel. Laat dit mengsel even koken en zet het vuur vervolgens zachtjes. Roer de gemalen amandelen erdoor en haal van het vuur. Verdeel de pudding over 4 schaaltjes.


  3. Klop het eiwit in een kom stijf. Voeg de suiker toe en klop tot een dik en glanzend geheel. Schep dikke klodders van dit geklopte eiwit op elk schaaltje en bak 10-15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador