Asperges met tomatensalade en gepocheerde eieren

Asperges met tomatensalade en gepocheerde eieren

Als voorgerecht of licht hoofdgerecht: met deze verfijnde tomaten-aspergesalade met gepocheerde eieren breng je de lente op tafel. Een geweldig gerecht voor een uitgebreide brunch.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 800 g groene asperges
  • 200 g rode kerstomaten
  • 200 g gele kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 50 ml witte balsamicoazijn
  • 1 snufje suiker
  • Zout
  • Peper, vers gemalen
  • 8 eieren
  • 50 ml azijn
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Was de asperges. Schil het onderste derde deel bij dikke asperges en verwijder anders alleen het houtige uiteinde.


  2. Kook de asperges ongeveer 10 minuten in water met wat zout, tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat ze schrikken in koud water.


  3. Was de gele en rode kerstomaten en snijd ze in plakjes.


  4. Hak de rode ui fijn en maak er met de olie, balsamicoazijn en suiker een dressing van. Breng op smaak met zout en peper.


  5. Giet de dressing over de tomaten.


  6. Pocheer de eieren.


  7. Leg de asperges op de borden, voeg de tomaten toe en leg daarop twee gepocheerde eitjes. Breng op smaak met zout en peper.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador