Asperges met tomatensalade en gepocheerde eieren

Asperges met tomatensalade en gepocheerde eieren

Als voorgerecht of licht hoofdgerecht: met deze verfijnde tomaten-aspergesalade met gepocheerde eieren breng je de lente op tafel. Een geweldig gerecht voor een uitgebreide brunch.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 800 g groene asperges
  • 200 g rode kerstomaten
  • 200 g gele kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 50 ml witte balsamicoazijn
  • 1 snufje suiker
  • Zout
  • Peper, vers gemalen
  • 8 eieren
  • 50 ml azijn
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Was de asperges. Schil het onderste derde deel bij dikke asperges en verwijder anders alleen het houtige uiteinde.


  2. Kook de asperges ongeveer 10 minuten in water met wat zout, tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat ze schrikken in koud water.


  3. Was de gele en rode kerstomaten en snijd ze in plakjes.


  4. Hak de rode ui fijn en maak er met de olie, balsamicoazijn en suiker een dressing van. Breng op smaak met zout en peper.


  5. Giet de dressing over de tomaten.


  6. Pocheer de eieren.


  7. Leg de asperges op de borden, voeg de tomaten toe en leg daarop twee gepocheerde eitjes. Breng op smaak met zout en peper.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Marian48

Marian48

gemeld

Groene asperges hoeven maar een 5 tal minuten te koken, anders zijn ze plat !

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer