Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. Verse zeebaars, warme asperges én een aspergesalade? Een top recept voor echte fijnproevers!


Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 4 stukken zeebaars van elk 180 g
 • 1 bot groene asperges
 • 4 eieren
 • 20 cl room
 • ½ bosje kervel
 • olijfolie
 • het sap van 1 citroen
 • zout, mengeling 5 pepers
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

 1. Was de asperges. Snij de punten af en laat alles 5 minuten koken in gezouten kokend water. Spoel ze onmiddellijk af onder koud water en laat ze uitlekken op een vel keukenrol. De stelen snij je fijn met een dunschiller of fijnsnijder voor de aspergesalade. Doe deze in een slakom en voeg er het citroensap, een beetje olie, zout en peper aan toe en laat het rusten in de koelkast. De aspergepunten bewaar je apart.


 2. Kook de eieren 3 minuten in water. Meng de room met de kervel, breng op smaak met peper en zout. Warm zachtjes op in een steelpannetje.


 3. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan. Bak de zeebaars 5 minuten op elke zijde, breng op smaak met peper en zout. Voeg aan het einde de aspergepunten toe om ze op te warmen.


 4. Snij het kopje van de eieren af, zet ze in een eierdopje, verwijder een lepeltje eiwit en vervang door de kruidenroom.


 5. Dresseer elk bord met een beetje aspergesalade, leg daarbovenop een stuk zeebaars en de aspergepunten. Breng op smaak met voldoende peper. Zet naast de vis het zachtgekookt ei met kruiden en dien de rest van de kruidenroom op in een sauskom.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Mell.vm

Mell.vm

gemeld

Gaan we proberen!

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador