Auberginerolletjes

auberginerolletjes

Auberginerolletjes


Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 aubergine
  • een handvol verse rucola
  • 1 blik tonijn (natuur of olijfolie)
  • 15-tal zwarte olijven
  • een paar zongedroogde tomaten

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd in de lengte in sneden van +/- 1cm dik. Wrijf in met olijfolie en bak kort op de grill of in een grillpan. Laat afkoelen.


  2. Vermeng de tonijn met de in stukken gesneden zongedroogde tomaten en de zwarte olijven. Zout is niet nodig! Peper (of andere kruiden) naar smaak toevoegen.


  3. Leg op elke aubergine-snede een hoopje van het mengsel en wat rucola en rol op. Goed aandrukken en een halfuurtje in de koelkast zetten zodat het rolletje vast blijft.


  4. Serveren op een bedje van rucola. Heerlijk als picknick of als lichte lunch!


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

3 croques met een twist

3 croques met een twist

3 croques met een twist

Degene die duizenden jaren geleden brood heeft uitgevonden had zeker de croque voor ogen. Hoewel de croque al lang bestaat, is het eigenlijk een moderne versie van de saaiere boterham. Ingrediënten komen beter samen in een tosti en het is een slimme manier om de laatste sneden van het brood - die anders weggegooid worden - te gebruiken.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina