Bloemkool met kaassaus

Bloemkool met kaassaus

Bloemkool is een geweldig bijgerecht. Bereid met deze romige parmezaanse kaassaus is het een mooie aanvulling bij bijna elk hoofdgerecht, en zeker bij een feestelijke gelegenheid!


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 2 middelgrote bloemkolen, in roosjes
  • 60 g boter
  • 45 g bloem
  • 500 ml room
  • 100 g Parmezaan, fijn geraspt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • muskaatnoot

Bereiding

  1. Breng water aan de kook in een ruime pan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook gedurende 5 minuten of tot ze gaar zijn (hoe groter de roosjes hoe meer kooktijd).


  2. Smelt de boter in een middelgrote pan op hoog vuur. Voeg de bloem toe en klop met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg al roerende de room toe en blijf mengen tot je een gladde saus krijgt. Wanneer de saus met de helft is ingedikt mag je hem kort laten koken. Blijf wel roeren zodat het niet aanbrandt. Haal van het vuur en voeg de Parmezaan toe. Roer tot een gladde massa en breng op smaak met zout en zwarte peper.


  3. Doe de bloemkoolroosjes in een mooie schaal. Giet de saus er over en bestrooi met nootmuskaat. Serveer warm.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...