Bloemkool met kaassaus

Bloemkool met kaassaus

Bloemkool is een geweldig bijgerecht. Bereid met deze romige parmezaanse kaassaus is het een mooie aanvulling bij bijna elk hoofdgerecht, en zeker bij een feestelijke gelegenheid!


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 2 middelgrote bloemkolen, in roosjes
  • 60 g boter
  • 45 g bloem
  • 500 ml room
  • 100 g Parmezaan, fijn geraspt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • muskaatnoot
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Breng water aan de kook in een ruime pan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook gedurende 5 minuten of tot ze gaar zijn (hoe groter de roosjes hoe meer kooktijd).


  2. Smelt de boter in een middelgrote pan op hoog vuur. Voeg de bloem toe en klop met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg al roerende de room toe en blijf mengen tot je een gladde saus krijgt. Wanneer de saus met de helft is ingedikt mag je hem kort laten koken. Blijf wel roeren zodat het niet aanbrandt. Haal van het vuur en voeg de Parmezaan toe. Roer tot een gladde massa en breng op smaak met zout en zwarte peper.


  3. Doe de bloemkoolroosjes in een mooie schaal. Giet de saus er over en bestrooi met nootmuskaat. Serveer warm.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina