Bloemkool met kaassaus

Bloemkool met kaassaus

Bloemkool is een geweldig bijgerecht. Bereid met deze romige parmezaanse kaassaus is het een mooie aanvulling bij bijna elk hoofdgerecht, en zeker bij een feestelijke gelegenheid!


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 2 middelgrote bloemkolen, in roosjes
  • 60 g boter
  • 45 g bloem
  • 500 ml room
  • 100 g Parmezaan, fijn geraspt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • muskaatnoot
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Breng water aan de kook in een ruime pan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook gedurende 5 minuten of tot ze gaar zijn (hoe groter de roosjes hoe meer kooktijd).


  2. Smelt de boter in een middelgrote pan op hoog vuur. Voeg de bloem toe en klop met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg al roerende de room toe en blijf mengen tot je een gladde saus krijgt. Wanneer de saus met de helft is ingedikt mag je hem kort laten koken. Blijf wel roeren zodat het niet aanbrandt. Haal van het vuur en voeg de Parmezaan toe. Roer tot een gladde massa en breng op smaak met zout en zwarte peper.


  3. Doe de bloemkoolroosjes in een mooie schaal. Giet de saus er over en bestrooi met nootmuskaat. Serveer warm.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina