Betrouwbare klassiekers die in geen enkele keuken mogen ontbreken: Cake

Betrouwbare klassieker die in geen enkele keuken mag ontbreken: Cake

Voor iedereen die op zoek is naar klassieke bakrecepten


Ingrediënten (voor 6 personen)

 • 5 grote eieren, gescheiden
 • 160 g bruine suiker
 • 12,5 ml citroensap
 • 120 g bloem
 • Snuifje zout

Bereiding

 1. Klop het eiwit op tot stijf, maar niet te hard. Klop 100 g van de bruine suiker er langzaam aan in. Voeg het citroensap toe en zet het beslag opzij.


 2. Klop het eigeel in een andere kom totdat het licht van kleur wordt. Voeg de rest van de suiker toe en klop totdat dik en romig.


 3. Meng het eigeelmengsel met de eiwitten voorzichtig samen.


 4. Zeef een laagje bloem en een snuifje zout over het beslag. Schep er voorzichtig door. Herhaal met nog een laagje bloem en vouw weer in. Herhaal tot alle bloem luchtig vermengt is.


 5. Leg bakpapier in de twee cakevormen en giet het beslag erin. Klop de vormen nog even voorzichtig aan de zijkant zodat het beslag goed de vorm invult. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten of totdat de cake van de zijkanten weg begint te trekken. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

adnilvg

adnilvg

gemeld

Is dit eigenlijk een cake of biscuit, want het lijkt mij eerder een biscuit zo te zien. En op hoeveel graden moet hij gebakken worden? Ik ben niet echt een krak in gebak maken dus heb er ook geen idee van. De cake/biscuit ziet er in elk geval lekker uit en ik zou hem in ieder geval willen proberen te maken. Alvast bedankt.

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Russische Plov

Russische Plov

Russishe Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador