Ceviche van zalm

Ceviche van zalm

Denk jij bij kerstdiner ook meteen aan te veel en te vet eten? Deze frisse en elegante salade van zalm laat zien dat het ook anders kan.


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 750 g Noorse zalm, zonder vel
  • sap van 2 citroenen
  • ½ tl zout
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 3 el fijngehakte dille
  • Zwarte peper
  • 60 g zalmeitjes

    Voor de salade:
  • 2 avocado's, geschild, in 8 stukken gesneden
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 400 g kerstomaatjes
  • 1 rood pepertje, fijngesneden
  • 10 g korianderblaadjes
  • 1 krop sla, bladeren apart gehouden en gewassen
  • olijfolie
  • sap van 1 citroen
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Leg de rauwe zalm 1 uur in de diepvriezer. Snij vervolgens in plakjes van 5 mm.


  2. Maak een dressing van het citroensap, zout, suiker, dille en zwarte peper en giet deze over de zalm. Laat 15 minuten intrekken en vervolgens uitlekken.


  3. Meng alle ingrediënten voor de salade en schik hierop de ceviche van zalm, garneer met zalmeitjes en dille.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina