Champignonpaté

Champignonpaté

Snel, gemakkelijk en lekker op zelfgemaakte parmezaancrackers. Deze paté kan je al een dagje van te voren maken en in de koelkast bewaren.


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 45 ml olijfolie
  • 60 g boter
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 500 g boschampignons, grof gehakt
  • 2 takjes verse tijm, de blaadjes afgeritst van de takjes
  • 45 ml balsamicoazijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 x 250 g roomkaas
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie en boter in een middelgrote pan. Voeg de ui toe en bak 2-3 minuten.


  2. Doe de champignons en tijm erbij en bak nog 5-8 minuten of tot de champignons gaar zijn.


  3. Voeg de azijn toe en breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat het geheel afkoelen.


  4. Doe het afgekoelde mengsel in een keukenmachine samen met de roomkaas. Mix fijn tot een gladde pasta is ontstaan.


  5. Schep de paté in een kom en besprenkel met een beetje olijfolie. Serveer met zelfgemaakte parmezaancrackers.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...