Champignons-a-la-suisse

Champignons à la Suisse

Gedaan met de opgetrokken neusjes, pruillippen en tafeldiscussies: met dit eenvoudig recept wordt koken voor kids ’n koud kunstje. Het mixt gezond met lekker en werd getest én meer dan goedgekeurd door onze kinderjury. Stel zelf je weekmenu samen en steel de show aan tafel! Smakelijk…


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 gram Zwitserse Gruyère AOC, geraspt
  • 2 el boter
  • 8 ansjovisfilets, gespoeld, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • rasp van 1 citroen + 2 el citroensap
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  • 2 mespunten paprikapoeder
  • peper
  • 24 Parijse champignons
  • 2 tl olijfolie
  • 24 kappertjes
  • blaadjes platte peterselie
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de Gruyère AOC met de boter, de ansjovis, de knoflook, de citroenrasp en het sap, de peterselie, het paprikapoeder en de peper.


  2. Verwijder het steeltje van de champignons en hol ze een beetje uit. Vul de champignons met dit mengsel. Plaats de champignons in een met olie ingevette ovenschaal. Bak 3 à 5 minuten in de oven.


  3. Verdeel de champignons over de borden. Garneer met kappertjes en blaadjes platte peterselie.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

MissO

MissO

gemeld

Ziet er heerlijk uit! :) Ideaal als hapje

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer