Chocolade crème caramel

Chocolade crème caramel

Het kerstdessert om mee te scoren bij je hele familie: crème caramel met chocolade macarons of blauwe bessen. Bestaat er een betere afsluiter van je kerstdiner?


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 80 ml water
  • 150 g suiker
  • 250 ml melk
  • 125 ml room
  • 4 eierdooiers
  • 2 eieren
  • 60 ml cacaopoeder
  • 8,5 ml vanille essence
  • 75 g suiker
  • 8 chocolade macarons
  • 125 g verse aardbeien, gehalveerd
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 ° C.


  2. Breng het water en 150 g suiker aan de kook in een middelgrote pan. Laat 8-10 minuten koken en roer totdat een gouden karamel ontstaat.


  3. Vet een rechthoekig bakblik van 10x15cm in met een anti-aanbak spray. Giet warme karamel in het bakblik en laat het stollen.


  4. Breng de melk en room aan de kook in een propere pan.


  5. Klop ondertussen de eierdooiers, de eieren, de cacao, vanille essence en suiker luchtig. Meng onder de warme melk en room. Blijf roeren.


  6. Giet dit mengsel door een zeef op de gestolde caramel. Zet het in een bakblik dat je tot halfweg de hoogte van het bakblik vult met warm water. Dek het bakblik af met aluminiumfolie en bak 50 tot 60 minuten tot dat het volledig gestold is.


  7. Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet in de koelkast. Haal uit de vorm en decoreer met aardbeien en macarons.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer