Chocolade crème caramel

Chocolade crème caramel

Het kerstdessert om mee te scoren bij je hele familie: crème caramel met chocolade macarons of blauwe bessen. Bestaat er een betere afsluiter van je kerstdiner?


Ingrediënten (voor 8 personen)

 • 80 ml water
 • 150 g suiker
 • 250 ml melk
 • 125 ml room
 • 4 eierdooiers
 • 2 eieren
 • 60 ml cacaopoeder
 • 8,5 ml vanille essence
 • 75 g suiker
 • 8 chocolade macarons
 • 125 g verse aardbeien, gehalveerd

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 160 ° C.


 2. Breng het water en 150 g suiker aan de kook in een middelgrote pan. Laat 8-10 minuten koken en roer totdat een gouden karamel ontstaat.


 3. Vet een rechthoekig bakblik van 10x15cm in met een anti-aanbak spray. Giet warme karamel in het bakblik en laat het stollen.


 4. Breng de melk en room aan de kook in een propere pan.


 5. Klop ondertussen de eierdooiers, de eieren, de cacao, vanille essence en suiker luchtig. Meng onder de warme melk en room. Blijf roeren.


 6. Giet dit mengsel door een zeef op de gestolde caramel. Zet het in een bakblik dat je tot halfweg de hoogte van het bakblik vult met warm water. Dek het bakblik af met aluminiumfolie en bak 50 tot 60 minuten tot dat het volledig gestold is.


 7. Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet in de koelkast. Haal uit de vorm en decoreer met aardbeien en macarons.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...