Chocolademousse

Chocolademousse

Iedereen kan wel naar de snoepwinkel of bakker gaan voor zoetigheden voor familie en lovers met Valentijn. Maar als je een chocoladeliefhebber bent die liever zelf iets maakt voor die extra persoonlijke toets, dan is chocolademousse een echte aanrader: tover deze simpele ganache om tot een luchtig, tongstrelend dessert. Als chocolade het voedsel van de liefde is, dan is een decadente, sensuele mousse de perfecte invulling hiervan!


Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 225 g halfzoete chocolade, in stukjes gehakt
  • 480 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el donkere rum (optioneel)
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Breng een pan met water aan het sudderen en plaats hierin een glazen kom met de chocolade. De glazen kom moet groter zijn dan de pan, zodat enkel de bodem met het water in contact komt. Roer door de chocolade tot wanneer die volledig gesmolten en glad is geworden.


  2. Verwijder de glazen kom van de pan, voeg het vanille extract toe en laat lichtjes afkoelen. De donkere rum kan je gebruiken voor extra smaak.


  3. Klop de slagroom 30 seconden met de mixer of met de hand tot het lichtjes dikker is geworden. Voeg de chocolade aan de slagroom toe en klop nog een minuut op tot er zachte piekjes beginnen te vormen.


  4. Lepel de mousse in kleine kommetjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.


  5. Absolute chocoladefans vinden hier zeker nog lekkere inspiratie.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador